Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 08:45

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης εθελοντών από Μεσσηνία

 

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας συνδράμουν σε επιχειρήσεις διάσωσης, κλιμάκια εθελοντών της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με πυροσβεστικά οχήματα, αντλητικά συγκροτήματα, φουσκωτή λέμβο και εξοπλισμό.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Καλαμάτας, οι εθελοντές μετέβησαν σε Καρδίτσα και Λάρισα, με τη συνδρομή του δήμου και τέθηκαν υπό τις οδηγίες του κέντρου επιχειρήσεων, βοηθώντας στην γιγαντιαία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας επιχείρησε αρχικά στο Βλοχό Καρδίτσας όπου διέσωσαν έναν ηλικιωμένο, στη συνέχεια στον Παλαμά, όπου διέσωσαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Από το μεσημέρι της Κυριακής βρίσκονται στην περιοχή των Τρικάλων, όπου στο χωριό Ζηλευτή βοήθησαν κτηνοτροφική επιχείρηση, μεταφέροντας ζώα με τη βάρκα τους. Οι δράσεις συνοδεύονται με αντλήσεις τις οποίες συνεχίζουν μέχρι τώρα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - παράρτημα Μεσσηνίας κατευθύνθηκε στην περιοχή της Λάρισας λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων και σε συνεργασία με εθελοντές άλλων παραρτημάτων, επιχείρησε κυρίως στην βόρεια και δυτική περιοχή της πόλης, όπου έκανε ενέργειες για την διάσωση και απεγκλωβισμό 15 ατόμων και στην άντληση υδάτων από πολυκατοικίες.