Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 08:28

Επιτυχημένη αιμοδοσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας

Συνολικά 46 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, που πρόσφερε αίμα με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και της μνήμης του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου.

Οι αιμοληψίες έγιναν στο χώρο της Διεύθυνσης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τη συμμετοχή εθελοντριών του τοπικού Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού. 

Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Αιμοδοσία άλλωστε υπενθυμίζει πως ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας έχει μια διαχρονική διαδρομή. Καθώς, αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί, συνοριακοί φύλακες και πολιτικοί υπάλληλοι προσέρχονται τακτικά σε Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα συμβάλλοντας στη συλλογή αίματος.

Μεταξύ των εθελοντών που αιμοδότησαν ήταν και ο διευθυντής Αστυνομίας του νομού, αστυνομικός διευθυντής Δημήτρης Ροΐδης.

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας, στην ίδια ανάρτηση, αναφέρει για τη συμμετοχή των αστυνομικών και των πολιτικών υπαλλήλων στην δράση πως “το προσωπικό της Αστυνομίας έδειξε για μία φορά ακόμα εξωστρέφεια και ανθρωπιστικό προφίλ, και συνέβαλλε στην προώθηση του εθελοντισμού”.

Ν.Κ.