Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 08:30

Δωρεά Ελληνοαμερικάνου: 200 λάπτοπ σε μαθητές

Διακόσια μαθητικά λάπτοπ δώρισε σε μαθητές του 2ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας ο ομογενής από τις ΗΠΑ γιατρός Απόστολος Ταμπάκης, θέλοντας έτσι να συμβάλει με τον τρόπο του στη βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών των μικρών μαθητών.

Ανάλογη δωρεά είχε πραγματοποιήσει και στις αρχές του 2014 δίνοντας 101 μαθητικούς φορητούς υπολογιστές στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος. Τα λάπτοπ έφθασαν μάλιστα χθες στα χέρια των μαθητών γεμίζοντας ενθουσιασμό αυτούς και τους δασκάλους τους. Πρόκειται για υπολογιστές με σημαντικές δυνατότητες για την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς μεταξύ άλλων έχουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο.


Τόσο ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σπύρος Καμαρινόπουλος, όσο και του 5ου Δημοτικού (Μπενάκειο) Σπύρος Ταμπούρλος με επιστολή τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον κ. Ταμπάκη και τόνισαν: “Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να αξιοποιήσουμε τη δωρεά σας στο έπακρο και ευχόμαστε να βρει μιμητές”.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του μάλιστα στην Καλαμάτα ο Απόστολος Ταμπάκης είχε τονίσει: “Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας που τελείωσα, από το οποίο έχω πολύ ισχυρές μνήμες, με βοήθησε. Θα μπορούσα να χρηματοδοτήσω τσιμέντα στο δρόμο ή καμπαναριά σε εκκλησίες, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους να αποκτήσουν προοπτική και προσανατολισμό”. Παράλληλα ο κ. Ταμπάκης αναφερόμενος στη δωρεά των λάπτοπ είχε πει: “Δωρίζω τα λάπτοπ, γιατί πιστεύω ότι το μέλλον βρίσκεται στις νέες τεχνολογίες και προσδοκώ να ωφεληθούν όλοι οι μαθητές και κάποιοι να ξεχωρίσουν”. Κλείνοντας μάλιστα είχε πει ότι δεν θα κουραστεί ποτέ να ταξιδεύει προς την Ελλάδα, καθώς είναι η πατρίδα του.

Λίγα λόγια για τον Απ. Ταμπάκη

Γεννήθηκε στο Ασπρόχωμα από γονείς αγρότες. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο στην Καλαμάτα και στη συνέχεια εισήχθη στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το 1953 υπηρέτησε ως γιατρός στο Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας. Στη συνέχεια μετέβη στις Η.Π.Α., όπου και πήρε την ειδικότητα του χειρουργού ορθοπαιδικού.
Από τη δεκαετία του ’70 είναι ενεργό μέλος της Ομογενειακής Οργάνωσης Ελλήνων Γιατρών της Νέας Υόρκης (Medical Society), της οποίας χρημάτισε πρόεδρος τη διετία 1978-80.

Δ.Πλ.