Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 15:32

Βοήθεια για πρόσφυγες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και καλεί τους πολίτες να κάνουν ό,τι μπορούν.

Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει τα εξής: "Στους δύσκολους και ταραχώδεις καιρούς που ζούμε, καθημερινά δοκιμάζεται η ανθρωπιά και το ενδιαφέρον μας για τον συνάνθρωπο. Προσπαθώντας να μη μείνουμε αμέτοχοι στο Γολγοθά των συνανθρώπων μας που από πολίτες μιας χώρας έγιναν ξαφνικά πρόσφυγες αναζητώντας την επιβίωση, ο Σύλλογός μας αποφάσισε τη συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της χώρας προσπαθώντας - με τη βοήθεια συμπατριωτών μας - να σταθούν στα πόδια τους και να σχεδιάσουν το αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος συγκεντρώνει είδη όπως: τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. γάλατα εβαπορέ ή σκόνη, μπισκότα, παξιμάδια, κονσέρβες (απαγορεύεται το χοιρινό κρέας), χυμούς συμπυκνωμένους, νερά εμφιαλωμένα, είδη υγιεινής (π.χ. μαντιλάκια καθαρισμού, πάνες, χαρτί υγείας, σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά), ζεστά είδη ρουχισμού σε καλή κατάσταση (π.χ. σκουφιά, γάντια, κασκόλ, κουβερτούλες φλις για τα παιδιά)".  

Για λόγους σωστής διαχείρισης και αποστολής, ο Σύλλογος ζητά τα είδη αυτά να είναι συσκευασμένα σε μικρά κουτιά που δεν θα ξεπερνούν τα 3 - 4 κιλά. Ο,τι έρχεται σε ανοιχτά κουτιά ή σακούλες ή χύμα θα επιστρέφεται. Στο εξωτερικό τους να αναγράφονται  υποχρεωτικά τα είδη που περιέχονται στα ελληνικά και στα αγγλικά. 

Για επικοινωνία: syllogosgoneonmpenakeio@gmail.com.