Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 23:00

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από την Επιτροπή Αλληλεγγύης

Αλλη μια αποστολή στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού θα γίνει αύριο από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Η αποστολή αυτή γίνεται για να μεταφερθούν τα είδη ανάγκης που συλλέχθηκαν με την βοήθεια απλών πολιτών, αλλά και φορέων για τους πρόσφυγες. 

Οι ανάγκες σε είδη συνεχίζουν να υπάρχουν και η δράση της πρωτοβουλίας θα συνεχιστεί, όπως γίνεται γνωστό με ανακοίνωση. Η μεταφορά θα γίνει, κατόπιν αιτήματος, με όχημα του Δήμου Καλαμάτας. Οι συντονιστές ευχαρίστησαν το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας, την Κοινωνική Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο για την συνεισφορά τους σε φάρμακα και είδη ατομικής υγιεινής. Επίσης, την ΡΑΚΙ (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση) Τριφυλίας για την προσφορά σε τρόφιμα και αναλώσιμα. 

Τα είδη θα φορτωθούν από την οδό Αριστοδήμου 70, σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Πρόκειται για: ελαιόλαδο, πελτέ ντομάτας, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, χαρτί Α4, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κηρομπογιές, μπαταρίες για παιχνίδια, χαρτί γκοφρέ, χαρτί γλασέ και βελουτέ, πλαστελίνες, κόλλες, γόμες, μολύβια. Επίσης: σκηνές αδιάβροχες (4 ατόμων), εσώρουχα, καροτσάκια για βρέφη και παιδιά, μεγάλα σακίδια πλάτης.