Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 21:25

Σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα χρήματα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ

Καμία χρηματική συναλλαγή των ασφαλισμένων δεν εκτελείται πλέον στο κατάστημα Καλαμάτας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ από την 1η Αυγούστου και μετά, καθώς οι κάθε είδους παροχές κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Αυτό δήλωσε στην «Ε» ο διευθυντής του καταστήματος Γρηγόρης Μασούρας, διευκρινίζοντας ότι οι λογαριασμοί των ασφαλισμένων πιστώνονται κάθε 1η και 15 κάθε μήνα.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι ασφαλισμένοι που διαμαρτύρονται ότι στους λογαριασμούς τους δεν έχουν μπει χρήματα, κυρίως όσον αφορά τις παροχές - η διευθέτηση των οποίων μέσω τραπεζικών λογαριασμών έχει μπει σε εφαρμογή από την 1η του περασμένου Ιουνίου.
«Οι λογαριασμοί πιστώνονται μετά την πιστοποίηση των σχετικών δικαιολογητικών από τα κεντρικά και την οριστικοποίηση τού προς κατάθεση ποσού» λέει στην «Ε» ο Γρ. Μασούρας, που πάντως παραδέχεται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις:
«Ορισμένες καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες, καθώς πρόκειται για διαδικασία που η εφαρμογή της έχει ξεκινήσει πρόσφατα, αλλά σε γενικές γραμμές το σύστημα λειτουργεί ικανοποιητικά - δεδομένης και της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία ορισμένοι υπάλληλοι παίρνουν την άδειά τους. Εκτιμώ πάντως ότι το φαινόμενο των καθυστερήσεων θα εκλείψει οριστικά το πολύ σε 6 μήνες», σημείωσε ο διευθυντής του καταστήματος Καλαμάτας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.