Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 14:31

Μεσσηνία: Εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά έως 19 Μαΐου 

Στις 19 Μαΐου λήγει η προθεσμία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μεσσήνης, η οποία ξεκίνησε στις 2 του μήνα.

Με σχετική ανακοίνωση, ο δήμος καλεί γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί το 2012 και το 2013, να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους. Αντίστοιχα, για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2011 θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Οπως διευκρινίζει, ειδικότερα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Χριστόπουλος, τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων, ενώ όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα. Παράλληλα τονίζει ότι οι γονείς δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, χρειάζεται όμως το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για έντυπα και πληροφορίες είτε στην πλησιέστερη προς αυτούς σχολική μονάδα, είτε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (dipe.mes.sch.gr).