Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 08:14

Συμφωνία συνεργασίας ΤΕΙ Πελοποννήσου με Παιδικά Χωριά SOS (βίντεο)

 

Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS υπέγραψε χθες το μεσημέρι το ΤΕΙ Πελοποννήσου, η οποία αφορά την επιμόρφωση νέων και ανέργων γονέων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, εκπαίδευσης και απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα.

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του προέδρου του Ιδρύματος Δημήτρη Βελισσαρίου και του μέλους του Δ.Σ. του πιο πάνω κοινωνικού φορέα Δημήτρη Βάττη, ομότιμου καθηγητή του ΤΕΙ Αθήνας.

«Το ΤΕΙ Πελοποννήσου στο πλαίσιο της στρατηγικής του για σύναψη συνεργασιών με διακεκριμένους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, αποδέχτηκε με χαρά και τιμή την πρόταση των Παιδικών Χωριών SOS” σημείωσε ο Δ. Βελισσαρίου, διευκρινίζοντας ότι στη συνεργασία αυτή δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα αντικείμενα μεταξύ του ΤΕΙ και του φορέα.

Από την πλευρά του, ο Δ. Βάττης δήλωσε συγκινημένος για την υπογραφή της συμφωνίας με το ΤΕΙ Πελοποννήσου το οποίο, όπως είπε, διαθέτει “εμπειρία και τεχνογνωσία, τόσο στον τεχνικό, όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα, τις οποίες θα αξιοποιήσουν νέοι και άνεργοι προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω σε νέες καλλιέργειες προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέσω του συγκεκριμένου μνημονίου θα υπάρξουν οφέλη για τους εκπαιδευόμενους νέους και άνεργους γονείς, καθώς θα γίνει πιο εύκολο να βρουν απασχόληση, ενώ χαρακτήρισε “ευτυχή συγκυρία” το γεγονός ότι μέσα από την “εμπειρία του ΤΕΙ Πελοποννήσου θα γίνει δυνατό να διερευνηθούν περαιτέρω πηγές χρηματοδότησης του συγκεκριμένου προγράμματος».

Συγκίνηση εξέφρασε και η εκπαιδευτικός Ρούλα Χριστάκη, συντονίστρια της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, η οποία σημείωσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται ως επιστέγασμα μετά από 10 χρόνια ενεργού συνεργασίας του φορέα με τους πολίτες της Καλαμάτας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι σημερινές συνθήκες απαιτούν να υπάρχει εκπαίδευση και κατάρτιση των γονέων, ώστε να εξασφαλίσουν ένα βασικό εισόδημα και να βοηθήσουν έτσι τα παιδιά τους.

Β.Γ.Μ.