Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 19:03

Εκπαιδευτική Ρομποτική στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά 

Για 4η χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία του ο Ομιλος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και φέτος θα δέχεται παιδιά -εκτός σχολείου- στα απογευματινά τμήματα (και Σαββατοκύριακο).

Με συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων και σύγχρονο εξοπλισμό, στόχος είναι τα παιδιά -χωρισμένα σε ενδιαφέροντα και ηλικίες- να χαίρονται και να μαθαίνουν, να συνεργάζονται, να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να δημιουργούν. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική προσφέρεται για την καλλιέργεια πνεύματος ομαδικής συνεργασίας στους μαθητές, ενώ τους ενθαρρύνει να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν αυτά που έχουν διδαχθεί από τα γνωστικά πεδία των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής. Επιπλέον, έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού και ανακαλύπτουν τις υποσυνείδητες χρήσεις των οργάνων του ανθρώπινου σώματος και το πώς αυτές εφαρμόζονται στην τεχνολογία (π.χ κίνηση με εμπόδια, χρώμα). 

Στον Ομιλο Ρομποτικής τα παιδιά χωρίζονται σε 3 μεγάλες ηλικιακές ομάδες και σε επιμέρους ομάδες: 7 ετών (έως Α’ δημοτικού), 8 - 12 ετών (Β’ δημοτικού - Δ’ δημοτικού, Ε’ δημοτικού - ΣΤ’ δημοτικού), 13 - 18 ετών (γυμνάσιο - λύκειο). Η 1η ομάδα μαθαίνει βασικές έννοιες του προγραμματισμού μέσα από δράσεις με το ρομπότ Bee-bot. H 2η ομάδα χρησιμοποιεί τα Lego WeDo, κατασκευάζει μηχανισμούς και τους προγραμματίζει με τη γλώσσα Scratch. Η ομάδα αυτή μπορεί να πάρει μέρος στους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WROHellas. Τέλος, η 3η ομάδα με τα πακέτα Lego Mindstorms κατασκευάζει πολύπλοκα ρομπότ και τα προγραμματίζει ώστε να μπορούν να λύνουν πολύπλοκες ασκήσεις. Η ομάδα αυτή εκτός από τη συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO, μπορεί να συμμετάσχει και στο διαγωνισμό ποδοσφαίρου (ποδόσφαιρο με ρομπότ) της ίδιας οργάνωσης. Επικεφαλής του ομίλου είναι ο καθηγητής Πληροφορικής π. Σωτήριος Μαστέας.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.bougas-school.gr, τηλ. 27210 92022, 92122 (Εργίνα Ορφανού).