Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 13:02

Γεμάτοι νέες εμπειρίες γύρισαν από την Κόστα Ρίκα οι μαθητές του Κέντρου Ρομποτικής Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Γεμάτοι νέες εμπειρίες γύρισαν από την Κόστα Ρίκα οι μαθητές του Κέντρου Ρομποτικής Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Την ανάγκη να έχει η εκπαίδευση στη Ρομποτική την προσοχή και την ενίσχυση που της αξίζει από την Ελληνική Πολιτεία επεσήμαναν καθηγητές που συμμετέχουν στις δράσεις του Κέντρου Ρομποτικής Καλαμάτας, μετά την επιστροφή της ομάδας που συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Κόστα Ρίκα, στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην κατηγορία Λυκείου, μετά τη διάκρισή τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό, είναι οι Κώστας Βολτέας, Θεόδωρος Ζερβάκης και Γιώργος Δαρσακλής. Την αποστολή συνόδευσε ο καθηγητής Πληροφορικής Ονούφριος Κωστάκης. Η εμπειρία χαρακτηρίζεται μοναδική από το σύνολο της ομάδας και οι μαθητές προτρέπουν τους συνομήλικούς να συμμετάσχουν στα προγράμματα εκπαίδευσης ρομποτικής, τα οποία υλοποιούνται δωρεάν από εθελοντές εκπαιδευτικούς σε κτήρια δημοσίων σχολείων της Καλαμάτας.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των εκπροσώπων της ομάδας, είναι αναγκαία η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των προγραμμάτων και τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, αλλά η όποια οικονομική υποστήριξη υπάρχει μόνο από ελάχιστους ιδιώτες υποστηρικτές, με την Πολιτεία να παραμένει απούσα. Και αυτό σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες, όπου η Ρομποτική αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και χρηματοδοτείται.

Στην Ελλάδα όμως ακόμα και η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα της Κόστα Ρίκα, χρηματοδοτήθηκε από τους συμμετέχοντες, με εξαίρεση τα αεροπορικά εισιτήρια τα οποία εξασφαλίστηκαν από την χρηματοδότηση υποστηρικτών.

«Αν δεν είχαμε βοήθεια για τα εισιτήρια δεν θα πηγαίναμε στην Ολυμπιάδα της Κόστα Ρίκα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστάκης.

Ο καθηγητής μηχανολογίας Μ. Βαβαδάκης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην χρηματοδότηση συγκεκριμένης περίπτωσης καθηγητών από άλλες χώρες, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μάλιστα, για να έρθουν στην Καλαμάτα να εκπαιδευτούν από τους καθηγητές του Κέντρου Ρομποτικής, όπου όμως η χρηματοδότηση από την Ελληνική Πολιτεία απλά δεν υπάρχει.

Κ.Δ.


NEWSLETTER