Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 17:38

Μαθητές του 2ου Λυκείου στο Α΄ ΚΑΠΗ Καλαμάτας

Το Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας επισκέφθηκε στις 12 Φεβρουαρίου η ομάδα μαθητών “Erasmus+” του 2ου Λυκείου Καλαμάτας, με συνοδούς καθηγητές τη Νίκη Κυβελέα και τη Ιωάννα Λαμπροπούλου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  “Create” που εκπονεί το σχολείο.

Οι μαθητές συζήτησαν με την προϊσταμένη του Α’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας Αντωνία Κάντζα - Μητροπούλου κοινωνική λειτουργό, η οποία τους μίλησε για τις δράσεις τους και τα μελλοντικά σχέδιά τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να της κάνουν ερωτήσεις για την ιστορία, την κοινωνική προσφορά και το μέλλον του Α’ ΚΑΠΗ. Στη συνέχεια είχαν συνάντηση με την Αφροδίτη Χουλιάρα φυσικοθεραπεύτρια του κέντρου, που τους ενημέρωσε για τη δουλειά και την προσφορά της. Παρούσα σε όλη τη διαδικασία ήταν και η Ευγενία Εμμανουηλίδη μέλος του άτυπου ΔΣ του Α’ ΚΑΠΗ.

Μέλη της ομάδας “Erasmus+” τον επόμενο μήνα θα επισκεφτεί αντίστοιχο φορέα στο Sao Joa da Madeira στην Πορτογαλία και έτσι ζήτησαν τη βοήθεια των μελών και του προσωπικού του Α’ ΚΑΠΗ προκειμένου να βρουν τρόπους μη λεκτικής επικοινωνίας και συνεργασίας με τους αντίστοιχους πορτογάλους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μιλούν αγγλικά. Αυτό το κομμάτι της ενημέρωσης ανέλαβε η Μιμίκα Πετροπούλου καθηγήτρια πηλού, η οποία με τη πολύτιμη βοήθεια των μελών καθοδήγησε τους μαθητές στην κατασκευή πήλινων στεφανιών και διακοσμητικών στοιχείων. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές μπορούν να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τους Πορτογάλους - μέλη του αντίστοιχου φορέα, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν καμία γλώσσα, παρά μόνο την παγκόσμια γλώσσα της τέχνης. Με την σύμφωνη γνώμη του Παναγιώτη Λαμπρινίδη διευθυντή του Εικαστικού Σχολείου Καλαμάτας, το σχολείο θα προσφέρει ως δώρο στα ταξίδια μας ένα στεφάνι ελιάς φτιαγμένο από τα μέλη του Α’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας, σύμβολο πολιτισμού και ειρήνης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μια από τα παλαιότερα μέλη, την Ευγενία Διαμαντοπούλου - την οποία με αγάπη τα υπόλοιπα μέλη φωνάζουν "μάνα".

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου η ομάδα των μαθητών με συνοδό την καθηγήτρια Ιωάννα Λαμπροπούλου επισκέφτηκε τον Δήμο Καλαμάτας. Εκεί μίλησε με τον Παύλο Μπουζιάνη αντιδήμαρχο Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, ο οποίος ανέλυσε στους μαθητές θέματα που άπτονται του αντικειμένου του. Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να θέσουν ερωτήσεις στον Στέφανο Στεφανόπουλο κοινωνιολόγο και κοινωνικό λειτουργό και διευθυντή της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Ο κ. Στεφανόπουλος και η Ελευθερία Καρατζόγλου κοινωνική λειτουργός, ενημέρωσαν την ομάδα σχετικά με την κοινωνική δράση του Δήμου.