Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 17:46

750 μαθητές από την Ιταλία ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

 

Στην Αρχαία Μεσσήνη ξεναγήθηκαν χθες ακόμα 750 μαθητές από την Ιταλία, στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα".

Το θέμα του φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το "Διάζωμα" σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Πολιτιστικό Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» (FFMG), είναι η Φιλία.

Η ξενάγηση έγινε στην αγγλική γλώσσα, όπως και την περασμένη Τρίτη, οπότε ξεναγήθηκαν ακόμα 750 μαθητές από την Ιταλία.

Χθες ο βροχερός καιρός καθυστέρησε την ξενάγηση, ενώ και το δρώμενο που παρουσιάστηκε ήταν μικρότερης διάρκειας από την προγραμματισμένη, λόγω του καιρού.

Τις ξεναγήσεις των μαθητών είχαν αναλάβει 16 μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση του Διαζώματος «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Υπεύθυνη καθηγήτρια της εκπαιδευτικής δράσης είναι η διευθύντρια του 4ου Λυκείου Βασιλική Πανταζή. Οι μαθητές/ξεναγοί είναι οι: Κ. Γεωργιοπούλου, Κ. Καραμήτσος, Κ. Καψαμπέλης, Α. Κουφός, Σ. Λαπιώτη, Π. Λυμπερόπουλος, Μ. Μουζάκη, Ζ. Ντουλαπτσή, Ν. Πελεκούδα, Δ. Ρεμπή, Σ. Ρουσοπούλου, Ν. Σουλεϊμέζη, Ι. Σταθοπούλου, Κ. Στυλιανοπούλου,  Α. Ταφίλλη, Ν. Χαντζής. Στη δράση συμμετέχουν και οι καθηγήτριες Ε. Γαλανοπούλου, Χ. Κουτίβα, Χ. Μάγκλαρη, Ε. Νικάκη και Ε. Σύρμα.

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας επιχειρεί να «ενώσει την πολιτιστική δράση με την εδαφική πραγματικότητα μέσα από την ανακάλυψη και την αξιοποίηση του χώρου στον οποίο πραγματοποιείται», ώστε να ενισχύσει στους μαθητές την «αίσθηση του τόπου» (genius loci) και να συμβάλει στην μετάδοση της δυτικής φιλοσοφίας. Το Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» έχει έδρα την Ιταλία και είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που είναι αφιερωμένο στους εφήβους. Στην Ελλάδα η εκδήλωση οργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά.