Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 22:37

Ιταλοί σπουδαστές κάνουν πρακτική στην Καλαμάτα

 

Δώδεκα σπουδαστές από το Τμήμα Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του σχολείου “Ipsscsi W. Kandinsky” του Μιλάνου  φιλοξενεί στην Καλαμάτα ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ), σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό IFOM από την Ιταλία.

Οι σπουδαστές ξεκίνησαν την πρακτική τους για 1 μήνα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της “Λιλιπούπολης”, στο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της “Λιλιπούπολης” και στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.). Στόχος του προγράμματος είναι οι σπουδαστές να εφαρμόσουν πρακτικές και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα αποκτήσουν και θα μεταδώσουν γνώσεις, σε συνεργασία με το καταρτισμένο προσωπικό του κάθε χώρου και σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Η πρακτική χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας “Erasmus+” του τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (VET).

Μέρος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε σημαντικά σημεία της Καλαμάτας, επισκέφτηκαν ήδη την Αρχαία Μεσσήνη, την Κορώνη και άλλα μέρη.