Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 18:56

Καλαματιανοί μαθητές στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Γράφτηκε από την

Στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου έλαβε μέρος το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας πριν λίγες ημέρες, που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου “Θωμάς Θωμαΐδης”.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κορινθίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων.

Οι μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Καλαμάτας αρχικά παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση του ΕΕΕΕΚ Μυστρά και έπειτα παρουσίασαν το δικό τους  μουσικοθεατρικό παραμύθι “Η Πετρόσουπα”. σε κείμενα του Τζον Μουθ και μουσική Σ. Γυφτάκη. Η “Πετρόσουπα” είναι ένα παραμύθι που μιλά για την δύναμη της προσφοράς, για την δύναμη της αγάπης και της αλληλοϋποστήριξης στον συνάνθρωπο. Η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για τους μαθητές, καθώς είχαν την δυνατότητα να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να εκφραστούν, να καλλιεργήσουν το πνεύμα της συνεργασίας και της ομαδικότητας, να αλληλοεπιδράσουν με μαθητές άλλων σχολείων  και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη.

Οι μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Καλαμάτας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και στο τέλος της παράστασης απέσπασαν θερμό χειροκρότημα μαθητών και καθηγητών όλων των σχολείων που παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο. Την θεατρική παράσταση συντόνισαν οι: Μαρία Γεωργούλη, Μαργαρίτα Αλεξοπούλου, Πέτρος Ρίζος, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας του σχολείου Μαίρης Πανοπούλου.