Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 21:03

Εκπαιδευτικοί από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στη Μαδρίτη

Γράφτηκε από την
Εκπαιδευτικοί από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στη Μαδρίτη

Εκπαιδευτικοί από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν τη Μαδρίτη από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου και ενημερώθηκαν για το σχέδιο Active School Days, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι 5 εκπαιδευτικοί (Γιώργος Κοσμόπουλος, Μαρία Παραρά, Αθανασία Κατσαριώτη, Ιωάννα Παναγιωτοπούλου και Δωροθέα Λαμπρίδη) επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο FUHEM Colegio Hipatia της Μαδρίτης. Ηταν η τρίτη διακρατική συνάντηση που είχαν τα συνεργαζόμενα σχολεία από την Ελλάδα, την Φινλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία, στη πλαίσιο της οποίας “οι εκπαιδευτικοί από την φινλανδική, την ελληνική και την ιταλική ομάδα παρουσίασαν σε δασκάλους και μαθητές τη χώρα τους και το σχολείο τους ενώ έπαιξαν μαζί τους παραδοσιακά παιχνίδια. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του σχολείου όπου παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας και η φιλοσοφία του. Οι ομάδες των εκπαιδευτικών είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε βιωματικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή των μαθητών”.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαιδευτική επίσκεψη στην ιστορική πόλη Τολέδο καθώς και η περιήγηση στην παλιά πόλη της Μαδρίτης, καθώς και επίσκεψη στο Colegios Hipatia. Η επόμενη διακρατική συνάντηση έχει οριστεί για τον Απρίλιο του 2019 στην Ελλάδα.


NEWSLETTER