Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 18:38

Ευρωπαίοι καθηγητές εκπαιδεύτηκαν στη Διαμεσολάβηση Συνομηλίκων υπό τον συντονισμό του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ευρωπαίοι καθηγητές εκπαιδεύτηκαν στη Διαμεσολάβηση Συνομηλίκων υπό τον συντονισμό του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Την πρώτη διακρατική συνάντηση καθηγητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Ενεργός μαθητής - ενεργός πολίτης» φιλοξένησε το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου, ως συντονιστικό σχολείο.

Στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν ως εταίροι οι χώρες Ρουμανία, Γερμανία, Λιθουανία και Σλοβενία. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της αξίας του ενεργού μαθητή και αργότερα πολίτη: αυτού που αναλαμβάνει υπεύθυνη θέση στο σχολικό πλαίσιο και, αποκτά τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να βοηθά στην επίλυση συγκρούσεων.

Κατά την πρώτη συνάντηση, οι Ευρωπαίοι εταίροι καθηγητές εκπαιδεύτηκαν στη Διαμεσολάβηση Συνομηλίκων, από την υπεύθυνη του προγράμματος Περσεφόνη Κοτσονούρη, ώστε να μεταφέρουν τις αρχές της διαμεσολάβησης στους μαθητές τους, με σκοπό να σχηματιστούν ομάδες διαμεσολάβησης στα συμμετέχοντα σχολεία.

Οι φιλοξενούμενοι καθηγητές επισκέφτηκαν επίσης το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, συνοδευόμενοι από ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου. Ολοι οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στο χώρο και έλαβαν μέρος σε βιωματικές δράσεις, όπως η ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης στο Βουλευτήριο. Η περιήγηση και οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή του ΚΠΕ.


NEWSLETTER