Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 17:52

Επιμορφωτική δραστηριότητα στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιμορφωτική δραστηριότητα στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας

Η πρώτη επιμορφωτική δραστηριότητα της χρονιάς πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα επιμορφώσεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Μεταφεστιβάλ Βιωματικής Πολιτισμικής Εκπαίδευσης» με θέμα «ΜΜΕ και Εκπαιδευτικές Πρακτικές: Η έμφυλη οπτική στον Κινηματογράφο».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Ήταν μια προφεστιβαλική Επιμόρφωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου το οποίο για τη φετινή χρονιά θα έχει θεματική την «Ισότητα των Φύλων». Εισηγήτρια – εμψυχώτρια ήταν η Εύα Σπαθάρα, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων.

Η Επιμόρφωση εντάσσεται στις Κοινωνικές Σχολικές Δραστηριότητες της Διεύθυνσης Π.Ε. και Διεύθυνσης Δ.Ε. Μεσσηνίας για την «Ισότητα των φύλων» στο πλαίσιο των οποίων θαδημιουργηθεί και Ομάδα Εργασίας Εκπαιδευτικών για την «Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση». Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί αλλά και το κοινό θα μπορούν να παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες στην ιστοσελίδα edulab.sch.gr.

Το Μεταφεστιβάλ Βιωματικής Πολιτισμικής Εκπαίδευσης είναι μια καινοτόμος δράση Πολιτισμικών Θεσμών και Φεστιβάλ της Καλαμάτας, διοργανωμένη από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας που υλοποιείται από το Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Μεσσηνίας. Έχει σα σκοπό να παρέχει όλο το χρόνο καινοτόμες εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές Δραστηριότητες για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επίσημος ιστότοπος είναι το metafestival.sch.gr.

Η επιμόρφωση του Σαββάτου, εστίασε στην έμφυλη οπτική στον Κινηματογράφο, στην παρουσία και τον τρόπο πρόσληψης των φύλων στον Κινηματογράφο. Προαιρετικά, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να δημιουργήσουν με τις μαθητικές τους ομάδες είτε σενάρια είτε μικρές ταινίες για τον έμφυλο λόγο στον Κινηματογράφο. Τα έργα τους θα περιληφθούν στοπλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου”.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER