Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 09:45

Ψήφισμα της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κατά Κουκούτση και ατομικής αξιολόγησης

 

Με δύο διαφορετικά ψηφίσματα η γενική συνέλευση της A’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας τάσσεται κατά της τοποθέτησης του Δημήτρη Κουκούτση στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και κατά της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του Δ. Κουκούτση στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, το σχετικό ψήφισμα καταδικάζει “την τοποθέτηση του υπόδικου, πρώην βουλευτή της εγκληματικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση στη θέση του μέλους της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας από το δήμαρχο Καλαμάτας”. Προσθέτει δε πως “στα σχολεία μας, σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης δεν έχει θέση η φασιστική ιδεολογία. Δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί του Χίτλερ και των δωσίλογων. Οι υμνητές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των εκτελεστικών αποσπασμάτων. Δεν έχουν θέση οι θρασύδειλοι που επιτίθενται σε οτιδήποτε διαφορετικό, σε αδύναμους, σε πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν έχουν θέση οι εχθροί του εργατικού κινήματος”. Και κλείνει καλώντας “το δήμαρχο Καλαμάτας και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακαλέσουν άμεσα την απόφασή τους”.

Στο έτερο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν την αντίθεσή τους “στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής”. Και καλούν “τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή”, καθώς και τους “συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις”.