Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 12:42

Απάντηση Εκπαιδευτήριων Μπουγά για τις καταγγελίες της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τα Εκπαιδευτήριά μας, εγώ προσωπικά, αλλά και οι καθηγητές που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2009, δικαιωθήκαμε στις 28/11/2012, προσωρινά, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αφού έγινε δεκτή η σχετική αίτησή μας που είχε υποβληθεί από τους πληρεξουσίους δικηγόρους μας, Πεπελάση Αντώνη και Αντωνακόπουλο Γιώργο που υποχρεώνει την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. να αποσύρει τις σε βάρος μας ανακοινώσεις – αναρτήσεις που είχε στο διαδικτυακό τόπο  www.oiele.gr και να παραλείψει στο μέλλον οποιαδήποτε τέτοια ανάρτηση μέχρι και τις 2 Απριλίου 2013 που θα συζητηθεί στο ακροατήριο η ανωτέρω αίτησή μας. 

Στην ανωτέρω ενέργειά μας, αναγκαστήκαμε να προβούμε, καθώς τις τελευταίες ημέρες είχαμε βρεθεί αδικαιολόγητα στο στόχαστρο του συγκεκριμένου φορέα, ο οποίος με συνεχείς ανακοινώσεις καταφερόταν εναντίον μας, με κατά το δοκούν παρουσίαση της υπόθεσης, ανακριβή στοιχεία και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, παραπέμποντας παράλληλα με links στα αυτούσια κείμενα των πρωτόδικων Πειθαρχικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από το ΠΥΣΔΕ, για την υπόθεση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Με αφορμή την προσωρινή δικαστική μας δικαίωση, επιθυμώ να τοποθετηθώ δημοσίως για τελευταία φορά επί της υπόθεσης αυτής  και να θέσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, απαντώντας και στις αβάσιμες και συκοφαντικές αιτιάσεις της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. 

1. Τα σχολεία που χρησιμοποιούνται ως εξεταστικά κέντρα ανήκουν στην ευθύνη των εκάστοτε Προέδρων των Επιτροπών Εξετάσεων, οι οποίοι έχουν και την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για όλα τα ζητήματα. Το δικό μας σχολείο είχε παραχωρηθεί τότε στην, κατά νόμο, αρμόδια επιτροπή εξετάσεων και στον Πρόεδρό της. O πρόεδρος της τότε επιτροπής εξετάσεων έχει υπηρετήσει πάλι, ως πρόεδρος επιτροπής το 2007 στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

2. Το υπόγειο του σχολείου, έχει ξεχωριστή είσοδο, επικοινωνεί δε, με τον κυρίως χώρο του σχολείου, μέσω της αυλής, χώρος ο οποίος ελεγχόταν από τον αστυνομικό φρουρό του εξεταστικού κέντρου. Όσοι καθηγητές και άλλοι εργαζόμενοι κατέβαιναν στο υπόγειο, το έκαναν φανερά και νόμιμα, η δε κίνησή τους, ήταν απολύτως αντιληπτή από τα αστυνομικά όργανα. 

3. Την ημέρα των εξετάσεων δεν υπήρχαν μαθητές του σχολείου που εξετάζονταν στο χώρο του σχολείου σε μάθημα για το οποίο, σύμφωνα με την εναντίον μας κατηγορία, υποτίθεται ότι βρέθηκαν τα θέματα των εξετάσεων. Υπογραμμίζεται ότι το συμβάν για το οποίο κατηγορούμαστε έλαβε χώρα μετά την ανακοίνωση των θεμάτων στους εξεταζόμενους, αλλά πριν την ώρα που επιτρεπόταν η δημοσίευσή τους. 

4. Δεν υπήρξε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο στους Η/Υ του σχολείου που να δικαιολογεί τον ισχυρισμό περί - έστω και απόπειρας- υποκλοπής και διαρροής θεμάτων. 

5. Η εκπαιδευτήρια ΜΠΟΥΓΑ Α.Ε. και το Ι.Ι.Ε.Κ. «ΟΡΙΖΩΝ» ουδέποτε έχουν χρηματοδοτηθεί από εθνικό ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το Ι.Ι.Ε.Κ. "ΟΡΙΖΩΝ" απασχολούνται περισσότερα από 110 άτομα, θέσεις εργασίας που έχουν προσφερθεί στην τοπική κοινωνία. Για δε το νεοϊδρυθέν Ι.Ι.Ε.Κ., τίθεται και το εύλογο ερώτημα, γιατί ο εκπρόσωπος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. που συμμετείχε στο Συμβούλιο που χορήγησε τόσο την άδεια ίδρυσης (Φεβρουάριος 2012) όσο και την άδεια λειτουργίας, (Σεπτέμβριος 2012), δεν εξέφρασε την παραμικρή αντίδραση ή έστω προβληματισμό περί της νομιμότητάς του, αλλά αποφάσισε μόλις πριν από λίγες ημέρες, με καθυστέρηση μηνών, μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, να βαπτίσει τη λειτουργία του ως δήθεν σκάνδαλο και να τη συνδέσει, κάνοντας εσκεμμένες μεταχρονολογήσεις, με δήθεν φωτογραφικές διατάξεις του μεταγενέστερου (!!) μνημονίου. 

Αναμένοντας την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων σε δεύτερο βαθμό για την οποία πρώτος εγώ, έχω υποβάλει αίτηση επίσπευσης, καλώ την Ομοσπονδία να συμμορφωθεί  στη δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί και επιτέλους να σεβαστεί εφεξής την προσωπικότητα αλλά και το τεκμήριο αθωότητας, τόσο εμού όσο και των καθηγητών του σχολείου μας. Ας αναμείνουμε όλοι, ως οφείλουμε, την οριστική έκβαση της υπόθεσης και ας μην προτρέχουμε σε κρίσεις και χαρακτηρισμούς, ειδικά δε όταν με αυτούς θίγονται τιμές και υπολήψεις.

 

ΦΩΤΙΟΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ