Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 08:12

Σημαντική διάκριση Καλαματιανής καθηγήτριας στη διδασκαλία Αγγλικής γλώσσας

Μια μεγάλη διάκριση στην διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας πέτυχε πρόσφατα η Καλαματιανή Τίνα Κωνσταντοπούλου, κερδίζοντας το Χάλκινο Βραβείο - 3η θέση σε όλη την Ελλάδα στην κατηγορία "Υποστήριξη Μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες" του φορέα “ΕLT news”.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕLT NEWS είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που δραστηριοποιείται στη διδασκαλία των Αγγλικών 30 χρόνια και εκδίδει μηνιαίο περιοδικό για τα κέντρα ξένων γλωσσών και για τους καθηγητές στο δημόσιο σχολείο. Ο θεσμός των βραβείων θεσπίστηκε φέτος και αυτά είναι τα πρώτα εκπαιδευτικά ξενόγλωσσα βραβεία που διοργανώθηκαν. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από 5 άτομα, 3 από τη Βρετανία και 2 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρχαν διάφορες κατηγορίες που αφορούσαν τη διδασκαλία των Αγγλικών. Η κ. Κωνσταντοπούλου έλαβε μέρος αποκλειστικά στην κατηγορία όπου κέρδισε τη διάκριση.

Την επέλεξε διότι αυτός ακριβώς είναι ο τομέας ενασχόλησης της. Η ίδια έχει εκπαιδευτεί από εγκεκριμένους φορείς από τα πρώτα φοιτητικά της κιόλας χρόνια στην Αγγλική Φιλολογία, αλλά και μετέπειτα με την απόκτηση μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή, στην διδασκαλία της Αγγλικής σε μαθητές με ιδιαιτερότητες (μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, φάσμα Αυτισμού, νοητική υστέρηση κ.α.).

Οπως δηλώνει στην “Ε”, στόχος είναι πάντα η ενσωμάτωση, δηλαδή η εκπαίδευση των μαθητών αυτών στο πλαίσιο της τυπικής τάξης. Εκτός από την ενασχόληση με τη διδασκαλία, η ίδια συμμετέχει σε συνέδρια ανά τον κόσμο (έχει μιλήσει σε Πολωνία, Τσεχία, Κύπρο, Ελλάδα, Ομάν) με στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση άλλων ξενόγλωσσων καθηγητών σε θέματα ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, προσαρμογής του μαθήματος και αποτελεσματικής ενσωμάτωσης και αποδοχής όλων των μαθητών.