Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 13:17

Η ΚΝΕ με Ζαχαριά για επαναλειτουργία σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Με τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ν. Ζαχαριά συναντήθηκαν την Παρασκευή 2 Οκτώβρη σπουδαστές - μέλη της ΚΝΕ για την επαναλειτουργία του πανεπιστημίου.

Τα μέλη της ΚΝΕ ανέφεραν ότι έχουν επαναλειτουργήσει όλες οι εκπαιδευτικές δομές εκτός των πανεπιστημίων. Επεσήμαναν ότι πρέπει να ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση στο υπουργείο, προκειμένου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του πανεπιστημίου, ώστε να γίνουν προσλήψεις σε καθηγητές, καθαρίστριες, να δοθεί εξ ολοκλήρου δωρεάν ο απαραίτητος εξοπλισμός (μάσκες, αντισηπτικά), να παραχωρηθούν δημόσιες και δημοτικές αίθουσες για να εξασφαλιστεί το μάθημα με αποστάσεις, να χωριστούν σε τμήματα οι φοιτητές κ.ο.κ. Ζήτησαν άμεσα και αποφασιστικά βήματα -και όχι ημίμετρα- για να γίνονται διά ζώσης τα μαθήματα με ασφάλεια και χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων του πανεπιστημίου. Απέστειλαν μάλιστα με μέιλ ολόκληρο το πλαίσιο διεκδικήσεων. 
Από μεριάς του ο κοσμήτορας δήλωσε πως θέλει να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και η καθαριότητα ώστε να γίνεται διά ζώσης η παρακολούθηση των μαθημάτων και ότι προσπαθεί να κινηθεί σ' αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, το κράτος δεν βοηθά ώστε να υλοποιηθούν τα παραπάνω. Τόνισε επίσης πως συμφωνεί με το αίτημά τους να εξασφαλιστούν τα μέτρα, οι απαραίτητοι πόροι και προσωπικό.
Μετά το τέλος της συνάντησης οι σπουδαστές ανάρτησαν πανό στο χώρο του πανεπιστημίου.