Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 06:51

Βελισσαρίου με Αλευρά για το σχέδιο "Αθηνά" - Παρουσίασε τις θέσεις του ΤΕΙ

 

Για το νομοσχέδιο "Αθηνά" και τις προτεινόμενες  από το υπουργείο Παιδείας αλλαγές στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, συζήτησε χθες με τoν αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, ο πρύτανης  του ΤΕΙ Καλαμάτας Δημήτρης Βελισσαρίου.

 

Ο πρύτανης ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για τις θέσεις της διοίκησης του ιδρύματος σχετικά με τις μέχρι τώρα εξελίξεις που αφορούν το ΤΕΙ. Τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι η διατήρηση της ακαδημαϊκής φυσιογνωμίας του ΤΕΙ και ο επαναπροσδιορισμός του ως σημαντικού πόλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γι’ αυτό, σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η διαδικασία διαβούλευσης και η επίτευξη των αναγκαίων προσαρμογών, όπως καταδεικνύεται και στο αναλυτικό υπόμνημα  με τις προτάσεις και τις ιδέες που έχει υποβάλει  το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Ο κ. Αλευράς εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το ζήτημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά, ενόψει και της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παρατήρησε πως «άμεσος στόχος είναι να ληφθούν οι βέλτιστες αποφάσεις για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ΤΕΙ Καλαμάτας, προκειμένου να συνεχίσει το σημαντικό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο».