Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 11:41

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ολλανδία

Στην Ολλανδία βρέθηκαν εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας από τις 24 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ενηλίκων Grundtvig "Χτίζοντας μια γυναικεία Ευρωπαϊκή ταυτότητα".

 

Η συνάντηση του προγράμματος έγινε στην πόλη Middeburg στην περιοχή Zeeland της Ολλανδίας. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι εταίροι από Ισπανία, Τουρκία, Ολλανδία και Ελλάδα. Αυτή ήταν η 5η συντονιστική συνάντηση, όπου αναλύθηκαν οι εργασίες με θέμα "Γυναίκα και δημιουργίες" και παρουσιάστηκαν δημιουργίες που κατασκεύασαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του Ολλανδικού εκπαιδευτικού συστήματος και ξενάγηση στους εργαστηριακούς χώρους και στα αρχεία του University College Roosevelt. Ακολούθησε ξενάγηση των συμμετεχόντων στα φράγματα και στο Watersnood Museum, ένα μουσείο μνήμης των γεγονότων του 1953, όπου η παλίρροια που ξέσπασε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 1.835 άτομα.