Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 08:15

Εκπαιδευτική κοινότητα, πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες: Κινητοποίηση για τη Λογοθεραπεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ Καλαμάτας και πολιτικών παραγόντων, προκειμένου να αποτραπεί έστω και την ύστατη στιγμή η μετακίνηση του Τμήματος Λογοθεραπείας από την Καλαμάτα στην Πάτρα.

 

Χθες το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε την επίσημη πρόταση του σχεδίου "Αθηνά" και στη συνέχεια την παρουσίασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή το τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας θα μεταφερθεί το Σεπτέμβριο στην Πάτρα και δεκάδες σπουδαστές θα αναγκαστούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας αιφνιδίασε πολλούς στη Μεσσηνία που είχαν επαναπαυτεί πιστεύοντας τις διαβεβαιώσεις πολιτικών παραγόντων για παραμονή του τμήματος στην Καλαμάτα. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις την Κυριακή που μας πέρασε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο "Θάρρος" τη βεβαιότητα ότι το Τμήμα Λογοθεραπείας θα παραμείνει στην Καλαμάτα. Οσοι είχαν εφησυχάσει, όταν πληροφορήθηκαν χθες την επίσημη πρόταση του υπουργείου, κινητοποιήθηκαν προκειμένου να κρατήσουν έστω και την ύστατη στιγμή το τμήμα στην Καλαμάτα.
Την ίδια ώρα η εκπαιδευτική κοινότητα του Ιδρύματος συνεχίζει τη δική της προσπάθεια για να κρατήσει το τμήμα. Η διοίκηση έστειλε επισήμως την επιστημονικά τεκμηριωμένη πρότασή της στο υπουργείο Παιδείας. Οι δε σπουδαστές του Τμήματος Λογοθεραπείας χθες το βράδυ διαδήλωσαν στους δρόμους της Καλαμάτας και σήμερα θα πραγματοποιήσουν συνέλευση.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

• Τα Τμήματα Φυτικής Παραγωγής (ΤΕΙ Καλαμάτας), Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας (ΤΕΙ Καλαμάτας) και Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας (ΤΕΙ Μεσολογγίου) συγχωνεύονται σε Τμήμα Γεωπονίας με έδρα την Καλαμάτα.
• Το Τμήμα Γεωπονίας μαζί με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων συγκροτούν τη Σχολή Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.
• Τα Τμήματα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (ΤΕΙ Καλαμάτας) και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΕΙ Καλαμάτας) συγχωνεύονται σε τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα την Καλαμάτα.
• Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής μετονομάζεται σε Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
• Τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής - Χρηματοοικονομικής συγκροτούν τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Τμήμα Τεχνολογίας Υπολογιστών με έδρα την Τρίπολη απορροφάται από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών με έδρα την Τρίπολη και μετονομάζεται σε Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Το νέο τμήμα θα έχει κι αυτό έδρα την Τρίπολη.  Συγχωνεύονται επίσης οι 6 σχολές σε 3.