Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 07:52

Μεσσήνιοι μαθητές είδαν τους κόπους τους να αποδίδουν

 

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Τάσος Ανδρικόπουλος

Τους κόπους όλης της χρονιάς είδαν να αποδίδουν πολλοί απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι καλές βαθμολογίες τούς ανοίγουν τις πόρτες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πλέον σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους και τις μελλοντικές τους καριέρες.

 

Λύκειο Μεσσήνης

Η Δέσποινα Αποστολοπούλου (18.293 μόρια) θέλει να περάσει σε σχολή από το χώρο των Επιστημών Υγείας. Εχει ακόμα πολλά ερωτηματικά στο μυαλό της και καθώς δεν έχει κάνει ακόμα μηχανογραφικό, δεν έχει αποφασίσει τι θα δηλώσει. Το κριτήριο με το οποίο θα αποφασίσει είναι το τι της αρέσει περισσότερο, αλλά και η επαγγελματική αποκατάσταση. Τώρα θέλει να περάσει το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής της!

Η Κυριακή Τσοπανάκη, πολύ ανακουφισμένη για το τέλος των εξετάσεων δηλώνει: “Συγκέντρωσα 18.473 μόρια και είμαι πλήρως ικανοποιημένη, καθώς η βαθμολογία μου, μου επιτρέπει την είσοδό μου στις σχολές των Ιατρικών και Παραϊατρικών Επιστημών που επιθυμούσα. Θέλω να πω να εγκάρδιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με στήριξαν σε αυτήν τη δύσκολη και τόσο αναπάντεχη χρονιά”.

Με 17.906 μόρια η Σταυρούλα Ρούτση θέλει να περάσει στην Ιατρική ή εναλλακτικά στην Οδοντιατρική ή τη Φαρμακευτική. Ανάλογα με το πού θα κινηθούν οι βάσεις, θα πάρει και την τελική της απόφαση. Από φέτος θα θυμάται ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά, στην οποία τη δυσκόλεψαν τα διαδικτυακά μαθήματα, καθώς έλειπε η προσωπική επαφή με φίλους και καθηγητές. “Επρεπε να είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου, να μην παρασυρθείς από την άνεση του σπιτιού σου” υπογραμμίζει η ίδια. Επίσης θέλει να ευχαριστήσει και τους καθηγητές και την οικογένειά της που τη στήριξαν στη διαδρομή που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια.

 

ΓΕΛ Μεθώνης

Η Πηγή Δηλέ με 17.671 μόρια επιθυμεί να περάσει σε κάποια από τις Σχολές Νομικής της Βόρειας Ελλάδας, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτήν της Κομοτηνής, θέλοντας έτσι να γνωρίσει τη νοοτροπία του Βορρά. Η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη από τη βαθμολογία, δεδομένου πως στην Ιστορία και την Κοινωνιολογία έγραψε 20. “Τα παιδιά της θεωρητικής όπως εγώ δυσκολευτήκαμε, διότι ήταν πολύ δύσκολο το μάθημα μέσω υπολογιστή. Εκ των πραγμάτων δεν μπόρεσε να γίνει μια σοβαρή προετοιμασία στο σχολείο με διαγωνίσματα, ωστόσο τα πράγματα πήγαν καλά εντέλει. Αυτό που χρειάζεται ανεξαρτήτως συνθηκών είναι διάβασμα, πρόγραμμα και προσήλωση στο στόχο” ανέφερε η Πηγή, επισημαίνοντας πως πλέον θα ασχοληθεί εκ νέου με την κιθάρα, την οποία είχε αφήσει σε δεύτερη μοίρα λόγω του διαβάσματος. “Για την πορεία μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που ήταν πλάι μου σε όλο αυτό το διάστημα και στους καθηγητές μου, που πίστευαν σε μένα και με συμβούλευαν όλον αυτόν τον καιρό” κατέληξε.

 

4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Με 18.400 μόρια ο Χρήστος Πλακογιάννης επιθυμεί να δηλώσει τις Στρατιωτικές Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας και εν συνεχεία την Πυροσβεστική. “Τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας δεν βοήθησαν τους μαθητές κατά τη γνώμη μου, καθώς τελειώναμε αργά το διάβασμα και στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να βγούμε έστω για λίγο, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Παράλληλα τα διαδικτυακά μαθήματα δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης, καθώς δεν μπορούσαν να συγκριθούν σε καμία περίπτωση με τη φυσική παρουσία στο σχολείο” επισήμανε ο Χρήστος, τονίζοντας πως πλέον θα έχει το χρόνο να απολαύσει τις βόλτες που στερήθηκε με τους φίλους του, όπως και να κάνει γυμναστήριο. “Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές και τους γονείς μου που με βοήθησαν στη σχολική πορεία μου” πρόσθεσε.

Να εισαχθεί στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας θέλει ο Γιώργος Τσιχριτζής, ο οποίος συγκέντρωσε 17.500 μόρια. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ως δεύτερη επιλογή έχει στο μυαλό του να δηλώσει τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο Γιώργος εξήγησε πως η σχολική χρονιά δεν τον επηρέασε έτσι όπως εξελίχθηκε, σχολιάζοντας πως η παραμονή στο σπίτι τον βοήθησε στο να διαβάσει με τον τρόπο που εκείνος ήθελε. 

 

ΓΕΛ Καρδαμύλης

Εχοντας συγκεντρώσει 15.450 μόρια ο Άνγκελος Βελίου επιθυμεί να περάσει σε κάποια Οικονομική Σχολή της Αθήνας. Οπως είπε ο ίδιος, η σχολική χρονιά με τον τρόπο που κύλησε είχε και τη θετική αλλά και την αρνητική της πλευρά. “Από τη μία είχαμε περισσότερο χρόνο να διαβάσουμε, ιδίως παιδιά όπως εγώ που χρησιμοποιούσα λεωφορείο για να μετακινηθώ, ωστόσο η ψυχολογία που είχαμε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, μιας και βλεπόμασταν πολύ λιγότερο με τους συμμαθητές μας. Με περισσότερο χρόνο το καλοκαίρι θα επιστρέψω σε ένα άθλημα που αγαπάω πολύ, το μπάσκετ, και αυτός είναι ένας λόγος που θέλω να πάω στην Αθήνα, ώστε να έχω περισσότερες επιλογές ώστε να μπω σε μια ομάδα” υπογράμμισε, τονίζοντας πως θέλει να ευχαριστήσει τους καθηγητές και τη διευθύντριά του για τις συμβουλές και τη βοήθειά τους.

 

Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ο Νίκος Κάππος με 17.830 μόρια επιθυμεί να εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων ως μηχανικός αεροσκαφών, ενώ ως δεύτερη επιλογή σκέφτεται να δηλώσει τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Οπως είπε, η χρονιά αυτή ήταν ιδιαίτερη με τον τρόπο που κύλησε. “Από τη μία, τα συνεχή lockdown μας αποδιοργάνωσαν λίγο, μιας και ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε ξανά στην πραγματικότητα του σχολείου, ωστόσο μέσα από τις συνθήκες αυτές προσωπικά βρήκα περισσότερο χρόνο να διαβάσω, οπότε πιστεύω πως αυτό με βοήθησε για να συγκεντρωθώ περισσότερο” είπε ο Νίκος, τονίζοντας πως αν ένα μάθημα τον δυσκόλεψε σε γενικές γραμμές, αυτό ήταν τα Μαθηματικά. “Πλέον θα ασχοληθώ περισσότερο με τη γυμναστική, από την οποία είχα απομακρυνθεί από τα μέσα της Β’ λυκείου λόγω διαβάσματος. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές του σχολείου μου και τη διεύθυνση που με βοήθησαν στην προσπάθειά μου και φυσικά τους γονείς μου για τη στήριξή τους σε αυτή τη διαδικασία, καθώς ό,τι χρειάστηκα μου το παρείχαν” κατέληξε.