Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 19:33

Διευκρινίσεις από την ομάδα Organery project για τους "έξυπνους" κάδους κομποστοποίησης

Τη διόρθωση ανακριβών, όπως υποστηρίζουν, στοιχείων, που δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με τη δραστηριότητα του Organery project (βραβευμένο από TEDxAcademy και το Singularity University) στην πόλη της Καλαμάτας επιχειρούν μέλη της ομάδας με ανακοίνωσή τους.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Η ομάδα του Organery θα επιθυμούσε να ενημερώσει τους φορείς, τους δημότες και όποιον ενδιαφερόμενο ότι οποιαδήποτε αναφορά έλαβε εσφαλμένως χώρα και αναδημοσιεύτηκε στον πανελλαδικό/ τοπικό έντυπο και αντίστοιχα στον ηλεκτρονικό Τύπο περί τοποθέτησης 30 κάδων, δεν ευσταθεί. Η ομάδα μας δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε τοποθέτηση των «έξυπνων» κάδων που αναπτύσσει στα πλαίσια της βραβευμένης καινοτομίας της, υπάρχει εντούτοις συμφωνία με το Δήμο Καλαμάτας για την πιλοτική εφαρμογή του πρωτότυπου μοντέλου που προετοιμάζεται αυτή την περίοδο.

Οποια ανακριβή στοιχεία αναφέρθηκαν σχετικά, αποτελούν παρανόηση, και αναφέρονται στη δραστηριότητα της εθελοντικής ομάδας Rethink Kalamata, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια και εφαρμόζει επιτυχώς ένα πρότυπο δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης με τοποθέτηση ξύλινων κάδων σε συνεργασία επίσης με το Δήμο Καλαμάτας, όπου το παραγόμενο κομπόστ διατίθεται πίσω στους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Οποιαδήποτε εσφαλμένη αναφορά σε σχέση με το σχεδιασμό και την δραστηριότητα της ομάδας μας είναι απευκταία και προβαίνουμε σε αυτή τη διορθωτική ενέργεια προς αποφυγή λάθος συμπερασμάτων".