Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 22:16

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε διεθνές πρόγραμμα για τη διατροφή

Στην ομάδα του προγράμματος “Growing up with healthy knowledge: Food, Recipes, Sports, Sustainability, and Health” συμμετέχουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, που σκοπό έχει το να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με μια νοοτροπία που συνυφαίνεται με τον υγιεινό τρόπο ζωής και το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ανακαλύπτουν τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, την ιστορία της ελληνικής κουζίνας, τη θερμιδική αξία των τροφών, τους τρόπους διατήρησης και απόκτησης μιας καλής σωματικής κατάστασης, αλλά κυρίως τους λόγους για τους οποίους αξίζει να ακολουθήσει κανείς έναν τέτοιο τρόπο ζωής.
Στo πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Τίνα Γιαννακέα και Μαρίνα Θεοδωρακοπούλου μαζί με 5 μαθήτριες από το Γυμνάσιο, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΚΑ2 Erasmus+ και έκαναν ταξίδι από τις 20 έως τις 26 Μαρτίου στην Παλμέλα της Πορτογαλίας.
Μέσα από την επίσκεψη και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στις αρχές του σύγχρονου Ευρωπαϊκού πολιτισμού, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθήτριες του σχολείου συναντήθηκαν με συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία και την χώρα υποδοχής, Πορτογαλία.
Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Πορτογάλων μαθητών και βίωσαν άμεσα την κουλτούρα τους (καθημερινότητα, διατροφή, οικογενειακές συνήθειες). Η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις σχολικές εγκαταστάσεις και συμμετείχε σε ποικίλες δραστηριότητες και παρουσιάσεις, επισκέφθηκε μουσεία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ταξίδεψε στην πόλη Σετούμπαλ και την πρωτεύουσα Λισαβόνα.
Μέσα από εργαστήρια με θέμα το νερό, οι μαθητές μυήθηκαν στις αρχές της βιωσιμότητας, προβληματίστηκαν σε σχέση με την παγκόσμια σπατάλη του αγαθού και επεξεργάστηκαν τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Στο φυσικό πάρκο “Αrrabida” επιδόθηκαν σε θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες και γνώρισαν ταυτόχρονα τον φυσικό πλούτο της περιοχής.
Επόμενο ταξίδι θα γίνει στη Τσεχία και στην πόλη Vodňany, από 1 έως 7 Μαϊου.