Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 08:00

Κινητοποίηση για τη στάθμευση ποδηλάτων

Χρειάστηκε η ανακοίνωση για την 15λεπτη συμβολική κατάληψη της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, που προγραμματίζουν απόψε στις 9.30 οι ποδηλάτες, για να "ξυπνήσει" ο δήμος και να υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά τους - δηλαδή να υπάρξουν θέσεις στάθμευσης για τα οχήματά τους.

Ετσι λοιπόν (και ενώ μέχρι τώρα η δημοτική αρχή δεν είχε απαντήσει σε δύο σχετικές επιστολές της Κίνησης "Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας - Critical Mass"), υπήρξε χθες το μεσημέρι ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου, σύμφωνα με την οποία "ο δήμος προτίθεται να χωροθετήσει άμεσα θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, τοποθετώντας τις κατάλληλες διατάξεις που θα διευκολύνουν τους χρήστες τους", χωρίς πάντως να δεσμεύεται χρονικά.

Διευκρινίζεται μάλιστα ότι "η απόφαση - ανταπόκριση της δημοτικής αρχής έχει ως αφετηρία σχετικό αίτημα ποδηλατών".

Από την πλευρά τους οι ποδηλάτες στη σημερινή "κατάληψη", επιδιώκουν -όπως σημειώνουν- να διανείμουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους. Επιπλέον δε, τονίζουν:

"Φυσικά δε θα δημιουργήσουμε καμία φασαρία και δε θα εμποδίσουμε κανενός τη διέλευση. Απλά θέλουμε να τονίσουμε το πρόβλημα της σημερινής άναρχης στάθμευσης ποδηλάτων σε κάθε διαθέσιμο δέντρο ή στύλο της πλατείας. Σας περιμένουμε όλους με τα ποδήλατά σας, αλλά και όσους ενδιαφέρεστε για την περιποιημένη εικόνα της πλατείας".

 Β.Γ.Μ.