Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 09:01

Με Νεοελληνική Γλώσσα ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές για τα ΕΠΑΛ - Μαθητές της Κυπαρισσίας μιλούν στην «Ε»

 

Εύκολα και κατανοητά χαρακτηρίζουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που διαγωνίστηκαν χθες πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ένα θέμα επίκαιρο όπως σημείωσαν λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Χαρακτηριστικά η Ιωάννα Λαμπροπούλου τόνισε: «Ήταν πάρα πολύ εύκολο, δηλαδή πιστεύω ότι τα έχω πάει καλά. Είχε σχέση με τη διατροφή. Ήταν πολύ απλό και οι ασκήσεις ήταν κατανοητές. Πιστεύω έχω γράψει καλά».

 

Ο Πάντης Μιρέλ υπογράμμισε πως ήταν πολύ εύκολα τα θέματα, είχε να κάνει με τη διατροφή και ήταν κατανοητό.

 

Ο Γιώργος Πίκουλας επισήμανε: «Ηταν σχετικά εύκολα. Δεν είχαν μεγάλη δυσκολία». Συμπλήρωσε πως δεν ήταν απαραίτητο να έχεις διαβάσει πολλές ώρες, ήταν ένα επίκαιρο θέμα γιατί μιλούσε για τη διατροφή και τη σπατάλη που υπάρχει στον πλανήτη.

 

Η Μαυρέττα Κτενά που διαγωνίστηκε για δεύτερη χρονιά με στόχο την ιατρική σημείωσε: «Το θέμα μας ήταν οι διατροφικές συνήθειες και πόσο επηρεάζουν το περιβάλλον και την υγεία μας. Θα έλεγα το θέμα ήταν οκ. Πιστεύω έχω ανταπεξέλθει στις προσδοκίες μου και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Είναι η δεύτερη φορά που δίνω. Πέρυσι έπιασα την Βιοιατρικών Επιστημών με 18.500 μόρια, φέτος θέλω να πιάσω Ιατρική.

 

Η Ευανθία Τόδε σημείωσε: «Τα θέματα ήταν αρκετά εύκολα. Είχαν να κάνουν με διατροφή και την υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Δε με δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερα, γενικότερα ήταν πολύ εύκολο. Ήταν ένα θέμα κοινό για όλους, γιατί όλοι γνωρίζουν για τη διατροφή και την υγεία του καθενός και η υγεία είναι ένα θέμα που μας ανησυχούσε αυτά τα χρόνια λόγω του covid, οπότε ήταν ένα θέμα επίκαιρο».

Κ.Μπ.