Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 08:00

Διήμερο φεστιβάλ της Ένωσής Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας

 

Το διήμερο 1ο Φεστιβάλ της Ένωσής Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Ιουνίου στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ανατολικό Κέντρο (πρ. στρατόπεδο) στην Καλαμάτα.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου μίλησε ο κοσμήτορας της Σχολής Νικόλαος Ζαχαριάς, ο οποίος σημείωσε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια τέτοια ιδέα σε όλη την Πελοπόννησο, ίσως και πανελλαδικά, η οποία ενώνει τις 3 βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στις δράσεις του διημέρου θα μπορεί να λάβει μέρος όλη η οικογένεια, από το μικρό παιδί μέχρι το φοιτητή και τους γονείς. Ο πρόεδρος της Ενωσης Παύλος Χριστόπουλος είπε πως για τους γονείς θα υπάρχουν φορείς και σύλλογοι από τους οποίους θα μπορεί κανείς να ενημερωθεί, αλλά και ιδέες και εκπλήξεις σχετικές με την ψυχαγωγία των μικρότερων. Η γενική γραμματέας Αμαλία Μάλαμα έδωσε περισσότερα στοιχεία για τους συμμετέχοντες συλλόγους και έκανε γνωστό πως την Κυριακή στις 6 μ.μ. θα γίνουν ομιλίες από την επιμελήτρια ανηλίκων Αγγελική Ρουμελιώτου, από την ειδική παιδαγωγό Μαρία Δροσινού - Κορέα κ.α., ενώ οι γονείς θα συνδεθούν διαδικτυακά με τον συγγραφέα Θεόδωρο Παπακώστα (“Archaeostoryteller”). Μαθητικά σχήματα θα αναδείξουν το μουσικό τους ταλέντο, ενώ θα οργανωθεί και εργαστήρι κούκλας από την Πειραματική Σκηνή.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνουν συγκεκριμένα: το Σάββατο στις 6 μ.μ. από το θέατρο “Βαγόνι”, εργαστήρι από την Μαρία Σκαφιδά ηθοποιό - σκηνοθέτη. Το εργαστήριο περιλαμβάνει: παραμύθια μαζί με θεατρικό παιχνιδι για παιδιά δημοτικού, θέατρο για εφήβους, για φοιτητές, σωματική έκφραση, μυθικές και δραματικές αφηγήσεις. Την ίδια ώρα θα κάνει εργαστήρι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Διαχειρίζομαι αειφορικά τα σκουπίδια μου», που θα περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα επικεντρωθούν στην επαναχρησιμοποίηση. Στις 8 μ.μ. ακολουθεί συναυλία από τους: “Aλαλούμ”, “Εισαγγελέα”, “Juke box”. Οι “Αλαλούμ” είναι ένα σχήμα που αποτελείται από τους Πάνο Χαραλαμπόπουλο και Ηλία Σαμαρτζή. Η ταυτότητα τους “εντοπίζεται” στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή, στα ρεμπέτικα και σε πολλά ακόμα. Ο “Εισαγγελέας” είναι ο Γιώργης Σεντεμέντες, μαθητής Β' Γυμνασίου, 14 χρονών. Εχει δικό του κανάλι στο YouTube και έχει κυκλοφορήσει ήδη 8 τραγούδια. Οι “Juke box” παίζουν ροκ, swing, reggae με ελληνικά και ξένα κομμάτια.

Την Κυριακή στις 6 μ.μ. θα βρίσκεται στο χώρο το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας. Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη θα προβάλλει το “Θαύμα” στις 8 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη. Στις 8 μ.μ. θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;» της Αναστασίας Χριστοπούλου και ακολουθήσει κλήρωση. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, και εκδηλώσεις θα γίνουν γνωστές σύντομα.