Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 15:40

Μαθησιακό πρόγραμμα “Let the Light Flow” στην Καλαμάτα από το "Phaos"

 

Το ευρωπαϊκό μαθησιακό πρόγραμμα “Let the Light Flow” υλοποιεί για 8 ημέρες ο φορέας της «Φάος» ΚοινΣΕπ, στο πλαίσιο του “Erasmus+”, φιλοξενώντας μέχρι και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 35 νέους και 7 αρχηγούς ομάδων νέων από 7 διαφορετικές χώρες.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν ομάδες νέων από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Λιθουανία, την Κροατία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Λετονία. Οι νέοι θα παραμείνουν στην Καλαμάτα, θα εκπαιδευτούν και θα δουλέψουν μαζί, αναπτύσσοντας τις γνώσεις τους πάνω στην κοινωνική οικονομία και τις έννοιες αυτής, καθώς και τις δεξιότητές τους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προτάσεων κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, θα γνωρίσουν την πόλη και θα συνεισφέρουν στην προβολή της στο εξωτερικό, δρώντας οι ίδιοι ως πρεσβευτές, κατά την επιστροφή τους στις πατρίδες τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σε αίθουσα που παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο πρόεδρο του Κέντρου Παναγιώτης Λύρας.

Η επίσημη παρουσίαση των προτάσεων των εκπαιδευόμενων θα γίνει αυτή την Κυριακή και ώρα 8.30 μ.μ. στον κήπο του Vista Marina, παρουσία εκπροσώπων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Καινοτομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.