Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 21:57

Χρώμα και ζωντάνια απέκτησε το Δημοτικό Σχολείο Δωρίου (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Χρώμα και ζωντάνια απέκτησε το Δημοτικό Σχολείο Δωρίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την στήριξη του Δήμου Οιχαλίας.

Έτσι οι μαθητές σε λίγες μέρες θα αντικρίσουν ένα διαφορετικό και ποιο ευχάριστο εξωτερικό περιβάλλον. Τους τοίχους του σχολείου διακοσμούν πολύχρωμες δημιουργίες, ενώ στον προαύλιο χώρο έχουν ζωγραφιστεί και τους περιμένουν χρωματιστά, παραδοσιακά παιχνίδια, όπως κουτσό, τρίλιζα, φιδάκι.

Όλα αυτά σε μια προσπάθεια του Συλλόγου να προσφέρει και να δώσει στα παιδιά ένα πιο ευχάριστο σχολικό περιβάλλον, να το κάνει πιο οικείο. Ένας Σύλλογος που πάντα προσπαθεί για το καλύτερο και την περσινή χρονιά έδωσε μεγάλο αγώνα, ώστε το σχολείο τους να μην υποβιβαστεί από εξαθέσιο σε τετραθέσιο. Μπορεί το σχολείο να έγινε τετραθέσιο αλλά ο Σύλλογος συνεχίζει και προσπαθεί για το καλύτερο.

Οι δημιουργίες αυτές όμως για να γίνουν πέρα από την οικονομική στήριξη και βοήθεια, χρειάστηκαν και ένα καλλιτεχνικό χέρι και αυτό ήταν της μαθήτριας και υποψήφιας Αρχιτεκτονικής Σχολής Έλενας Δημητρέλη, ενώ βοήθησαν και οι γονείς των παιδιών.

Περισσότερα ωστόσο μας είπε εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το μέλος  Γιώργος Ηλιόπουλος: «Φέτος αποφασίσαμε σαν Σύλλογος να κάνουμε μια αναβάθμιση στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, ζωγραφίζοντας κάποιες παραστάσεις και φτιάχνοντας κάποια παιχνίδια στο δάπεδο του προαυλίου.

Για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν στο διάλειμμα τους. Σε αυτή την ενέργεια μας βοήθησε πολύ ο κ. Πέτροβας πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Οιχαλίας, καθώς και η μικρή ζωγράφος Έλενα Δημητρέλη που είναι υποψήφια φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής.

Αποφασίσαμε να δώσουμε ζωή και ζωντάνια προσθέτοντας χρώμα στο χώρο του σχολείου παρά τις περσινές δυσκολίες, είχαμε ένα αγώνα που δεν απέδωσε, σχετικά με την υποβάθμιση του σχολείου. Εμείς προσπαθούμε και το αναβαθμίζουμε, έστω εμφανισιακά.»

Κ.Μπ.