Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 17:35

Εννέα παρεμβάσεις ζητεί το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Εννέα απαραίτητες παρεμβάσεις έχει ανάγκη το Πειραματικό - 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, “έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις”, όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Γιάννης Χριστόπουλος με έγγραφό του προς τον δήμαρχο.

Αφού ενημερώνει ότι επανέρχεται σε έγγραφό του τον περασμένο Μάιο, αναφέρεται στη σημασία Πειραματικού παρατηρεί πως “η επιλογή των μαθητών γίνεται με κλήρωση και η υπηρέτηση των εκπαιδευτικών στο σχολείο με δική τους αίτηση και επιθυμία. Ήδη φοιτούν μαθητές που διαμένουν σε όλη την πόλη της Καλαμάτας και την πόλη της Μεσσήνης. Αυτή η θετική εξέλιξη μας γεμίζει ευθύνες, προκειμένου να εκπληρώσουμε όλες τις προϋποθέσεις για τη σωστή υπηρέτηση των στόχων να βοηθήσουμε τους μαθητές μας στην κατάκτηση της γνώσης και των νέων δεδομένων. Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας σε αυτή την κατεύθυνση”.

Καταθέτοντας τις προτεραιότητες - παρεμβάσεις, εκφράζει τη σιγουριά πως με το ενδιαφέρον του δημάρχου ο δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή τους.

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Γι’ αυτές τις απαραίτητες παρεμβάσεις σημειώνει:

“1. Εσωτερικό βάψιμο όλων των αιθουσών διδασκαλίας: Η λειτουργία του σχολείου από το σχολικό έτος 2014 με πολυπληθή τμήματα επιβάλει το φρεσκάρισμα των αιθουσών για λόγους υγιεινής και αισθητικής. 2. Τα συστήματα πυρασφάλειας πυρανίχνευσης και συναγερμού είναι εκτός λειτουργίας πριν την παράδοση του κτηρίου: Απαιτείται η άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία τους. Σε περίπτωση συμβάντος πυρκαγιάς την ευθύνη θα έχει ο δήμος και οι υπηρεσίες του, γιατί παρά τα σχετικά έγγραφα αντιμετωπίζεται το θέμα με απάθεια. 3. Η ανάγκη να λειτουργήσει και το σύστημα συναγερμού, επιδιόρθωση των εσωτερικών πορτών πυρασφάλειας είναι αυτονόητη. 4. Υλοποίηση έργου δικτύου ευρυζωνικής αναβάθμισης του σχολείου: Είναι άμεση ανάγκη η υλοποίηση αυτού του έργου για την αξιοποίηση των υποδομών και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Το σχολείο μας διαθέτει 17 διαδραστικούς πίνακες και σύγχρονη εργαστήριο Πληροφορικής. Επομένως η εκτέλεση των σχετικών εργασιών επείγει προκειμένου να λειτουργούν. 5. Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στη στέγη: Η ενεργειακή κρίση και η προστασία του περιβάλλοντος απαιτούν να πάρουμε μέτρα εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην κατεύθυνση μείωσης του λειτουργικού κόστους όχι μόνο στη σχολική μονάδα του 10ου, αλλά στο σύνολο των σχολείων με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. 6. Αντικατάσταση των λαμπτήρων: Παρότι η σχολική μονάδα είναι η τελευταία που κατασκευάστηκε στο Δήμο Καλαμάτας (2014) οι λαμπτήρες είναι παλιάς τεχνολογίας επιβάλλεται η άμεση αντικατάσταση με λαμπτήρων LED. 7. Στεγανοποίηση της ταράτσας συνεχίζεται η εισροή υδάτων, στην οροφή αιθουσών (ΣΤ’ - εικαστικών) με κίνδυνο να πέσει ο σοβάς. Επίσης στάζει το στέγαστρο της νότιας εισόδου. 8. Συντήρηση πέργκολας: Στο σχολείο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων έχει κατασκευασθεί μια καλαίσθητη πέργκολα η ανάγκη συντήρησης είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας. 9. Άμεσα θα πρέπει να τοποθετηθούν παγκάκια στο προαύλιο του σχολείου”.
Ο κ. Χριστόπουλος γνωστοποιεί πως “τα απογεύματα, χάρις στο μεράκι των εκπαιδευτικών, στη σχολική μονάδα λειτουργούν 10 όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας, με αντικείμενα και δράσεις που κινούν το ενδιαφέρον των μαθητών-τριών και φοιτούν περίπου 200 μαθητές-τριες από το σύνολο του δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής”. Κλείνοντας, δηλώνει ότι “είμαστε σίγουροι πως θα προχωρήσετε στην υλοποίηση των παραπάνω, γιατί ανυπόκριτα πιστεύετε και σταθερά στηρίξατε και τη δημιουργία του Πειραματικού Σχολείου Καλαμάτας, μοναδικού στην Πελοπόννησο. Επίσης ζητάμε, αν επιτρέπει το πρόγραμμά σας την επόμενη εβδομάδα, συνάντηση στο χώρο του σχολείου, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις”.