Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 22:48

Σεμινάρια για προσέγγιση της αναπηρίας στην εκπαιδευτική κοινότητα

Ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα “Προωθώντας τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα” που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), για τους καθηγητές και τους διευθυντές των γυμνασίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και τους μαθητές της Γ’ τάξης των γυμνασίων, στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σε συνέχεια των εν λόγω σεμιναρίων θα διεξαχθούν 12 συναντήσεις σε γυμνάσια απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειας, μεταξύ αυτών τα γυμνάσια Κορώνης (8.30-10.30 π.μ.) και Μεθώνης (11.30 π.μ.-1.30 μ.μ.) μεθαύριο Πέμπτη και Διαβολιτσίου (11.30 π.μ.-1.30 μ.μ.) την Παρασκευή. Στις συναντήσεις θα γίνει θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση των διευθυντών, των καθηγητών, των μαθητών της Γ’ τάξης των προαναφερόμενων γυμνασίων και των γονέων τους στην Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Άτομα με Αναπηρίες, στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και στις τεχνικές συνοδείας ατόμων με κινητική και οπτική αναπηρία.
Η δράση διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Diversity up” (πράξη Αγησίλαος), το οποίο υλοποιείται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφορά καινοτόμες δράσεις, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΕΣΑμεΑ, στο τηλ. 2710 221964 (8 π.μ. - 4 μ.μ., Μαίρη Σίδερη).
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.