Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 13:45

Ενεργειακή αναβάθμιση σε τέσσερα κτήρια της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Τέσσερα κτήρια της προγραμματίζει να αναβαθμίσει ενεργειακά η μητρόπολη Μεσσηνίας.

Τον προγραμματισμό για την αναβάθμιση αυτή παρουσίασε ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, το απόγευμα της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στην εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος με τίτλο “Προτάσεις της Καλαμάτας στο δρόμο προς την Κλιματική Ουδετερότητα”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη μητρόπολη, ο κ. Χαμαργιάς, εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, παρουσίασε το σχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση του μητροπολιτικού μεγάρου και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο για την αρωγή του δήμου στη συγκεκριμένη υλοποίηση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Ασύλου Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας” και του πολυόροφου κτηρίου που στεγάζονται το Κέντρο Νεότητος και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, αλλά και στην εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο “Αλεξανδράκειο” Γηροκομείο.

Η εισήγηση του πρωτοσύγκελλου, με βάση την ίδια ενημέρωση, έτυχε ευρείας αποδοχής και συγχαρητηρίων από τους παρευρισκόμενους και ιδιαιτέρως από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χρύση Νικολαΐδη, για τα στοιχεία των προτάσεων της μητρόπολης που θα ενσωματωθούν στο υπό σύνταξη Κλιματικό Συμβόλαιο για την επίτευξη της Κλιματικής Ουδετερότητας έως το 2030.