Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 21:14

46 υποτροφίες από το Κολλέγιο Ανατόλια

 

Συνολικά 46 νέες υποτροφίες για την Α’ Γυμνασίου, την Α’ Λυκείου και το IB Diploma Program προκηρύσσει το Κολλέγιο Ανατόλια, στην προσπάθειά του να προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε μαθητές και μαθήτριες με περιορισμένα οικονομικά μέσα, από όλη την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, οι υποτροφίες για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αφορούν μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου, στην Α’ Λυκείου και στο πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου / ΙΒ Diploma Programme. Υποτροφίες, επίσης, πρόκειται να χορηγηθούν και σε άλλες βαθμίδες του Κολλεγίου Ανατόλια.

Για την εισαγωγή και την απονομή υποτροφιών στο Γυμνάσιο, Λύκειο και ΙΒ Diploma Programme, οι εξετάσεις είναι κοινές για όλους τους μαθητές και μαθήτριες είτε εξαρτούν τη φοίτησή τους από κάποια υποτροφία είτε όχι. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στη χρήση της γλώσσας, ελληνικής και αγγλικής, και της απλής μαθηματικής σκέψης.

Όλοι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, με βάση την επίδοσή τους στη γραπτή δοκιμασία, να διεκδικήσουν είτε υποτροφίες διδάκτρων (15%-100%) που συνεκτιμούν επίδοση και οικογενειακό εισόδημα του μαθητή, είτε τιμητικές υποτροφίες (έκπτωση 10% επί των διδάκτρων), ανεξαρτήτως εισοδήματος, βάσει της ακαδημαϊκής τους επίδοσης στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις υποτροφιών για την Α’ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Μαΐου, στο Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 30 Απριλίου.

Οι εξετάσεις για υποτροφίες διδάκτρων και υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων (διαμονή στο οικοτροφείο) για την Α΄ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν στις 20 και 21 Ιουνίου. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 20 Μαΐου.

Οι εξετάσεις εισαγωγής και υποτροφιών για το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου / ΙΒ Diploma Programme θα πραγματοποιηθούν και αυτές στις 6 Μαΐου στο Κολλέγιο Ανατόλια. Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 5 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 398296,  b@anatolia.edu.gr.

Για γενικές πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών, τηλ.: 2310 398203 και 2310 398317, email: anatolia.edu.gr/entrance.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα υποτροφιών με χρήση του Οικοτροφείου, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση μέσω Zoom, την επόμενη Τετάρτη 26 του μήνα, στις 5.30 μ.μ., στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3KXBDkq.