Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 07:51

Διακρίσεις Μεσσήνιων φοιτητών σε διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής

 

Την τρίτη θέση στο διαγωνισμό ρομποτικής “Bosch Future Mobility Challenge 2023” κατέκτησαν οι Μεσσήνιοι φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Αγγελική Ζέρβα και Νίκος Μωραΐτης με την 5μελή ομάδα τους με ονομασία “Irasional”, έχοντας ως θεματική την αυτόνομη οδήγηση.

Οι πρώην μαθητές του Λυκείου Πεταλιδίου διακρίθηκαν σε ένα σημαντικό διαγωνισμό που συμμετείχαν 74 ομάδες από 19 διαφορετικές χώρες, ο οποίος διεξήχθη στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Οπως ανέφερε στην “Ε” η διευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίου Δήμητρα Γρουσουζάκου πρόκειται για μια επιτυχία η οποία προέρχεται εν μέρει από τα σχολικά χρόνια των παιδιών, μιας και από το Γυμνάσιο, με τη συνδρομή και την ευθύνη των καθηγητών πληροφορικής του σχολείου αγάπησαν τη Ρομποτική, παρακολουθώντας παράλληλα τα μαθήματα του κέντρου Ρομποτικής και προγραμματισμού Καλαμάτας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, ενός προγράμματος που έβαλε όπως είπε τα θεμέλια για τις γνώσεις που απέκτησαν τα παιδιά. Η ίδια πληροφόρησε πως οι νυν φοιτητές έχουν συνδέσει το όνομα τους στο παρελθόν με διάφορες διακρίσεις, έχοντας πάρει υποτροφίες του Δήμου και του Σχολείου. «Τα συγκεκριμένα παιδιά απ’ την αρχή του τρίτου εξαμήνου, ήταν στη σχολή τους από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσπαθώντας μετά τα μαθήματα με την υπόλοιπη ομάδα να προγραμματίσουν το ρομπότ που δημιούργησαν. Αφιέρωσαν πολλές ώρες από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που είχαν και αυτό είναι ένας καλός οιωνός για την πορεία τους, δείχνοντας πόσο αγαπούν το μάθημα αυτό» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως και στο παρελθόν έχουν διακριθεί και άλλοι μαθητές του Πεταλιδίου στη Ρομποτική, αλλά σε σχολικό επίπεδο. Οσο για την Αγγελική Ζέρβα και το Νίκο Μωραΐτη υπενθύμισε πως έχουν διακριθεί στο παρελθόν και στο διαγωνισμό “Euroscola”, στο Στρασβούργο. Πρόσθεσε δε, πως για την ομάδα “Irasional” ήταν η πρώτη της συμμετοχή στο διαγωνισμό ρομποτικής “Bosch Future Mobility Challenge”, τη στιγμή που η πρώτη και η δεύτερη ομάδα είχαν ξανασυμμετάσχει και πάλι στο παρελθόν, γι’ αυτό και η διάκριση της είναι ακόμα πιο σημαντική. «Θεωρώ πως η Ρομποτική είναι η επιστήμη του μέλλοντος, βλέποντας πως οι μαθητές του σχολείου μας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι θα έλεγα μια εξέλιξη που άπτεται των μελλοντικών επιδιώξεων πολλών μαθητών» κατέληξε. Την ομάδα “Irasional” συμπληρώνουν οι φοιτητές Νικόλαος Κόρδας, Δημήτριος Καμπανάκης και Αθανάσιος Τσιατούρας.