Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 12:30

Επιτυχόντες μιλούν στην "Ε": Νέο κεφάλαιο στη ζωή των Μεσσήνιων φοιτητών (φωτογραφίες)

Ενα νέο κεφάλαιο στη ζωή χιλιάδων νέων άνοιξε από χθες με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και την γνωστοποίηση των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις οποίες εισάγονται χιλιάδες νέοι πλέον φοιτητές.

Ανάμεσά τους και εκατοντάδες Μεσσήνιοι, των οποίων οι κόποι ανταμείφθηκαν και πλέον με αισιοδοξία και ενθουσιασμό ετοιμάζονται για νέα “σελίδα” στη ζωή τους.

Μεσσήνιοι νέοι φοιτητές με υψηλές επιδόσεις μίλησαν στην “Ε” για την επιτυχία τους, αλλά και για τη φοιτητική ζωή που ανοίγεται μπροστά τους.

Στη Νομική Αθήνας εισάγεται με τα 18.675 μόρια που συγκέντρωσε η Ανθή Μπουσούνη από το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας, “Νιώθω απέραντη χαρά και ενθουσιασμό, καθώς ανταμείφθηκαν όλοι οι κόποι μου” ανέφερε μιλώντας στην “Ε”, ενώ έκανε λόγω για μία μεγάλη αλλαγή και για μετάβαση σε μία νέα ζωή, όπου χρειάζεται υπευθυνότητα, καθώς θα υπάρχουν διαφορετικές υποχρεώσεις. “Σίγουρα το διάβασμα θα είναι περισσότερο στο Πανεπιστήμιο. Νιώθω όμως ενθουσιασμό για το εντελώς καινούργιο κεφάλαιο που ξεκινάει και δεν συγκρίνεται με τα μαθητικά χρόνια”.

Από το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας η Τατιάνα Μερκούρη με 18.500 μόρια εισήχθη στη Σχολή Ικάρων (Μηχανικοί) και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν η πρώτη της επιλογή είναι ευχαριστημένοι για αυτό που πέτυχε. “Νιώθω ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς αλλάζει η ζωή μου. Θα αλλάξω πόλη, αλλά εισάγομαι σε στρατιωτική σχολή, κάτι για το οποίο νιώθω ενθουσιασμό”.

Στη Σχολή Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εισάγεται ο Γιώργος Παναγιώτης Δραγώνας με 19.593 μόρια, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος, καθώς μπαίνω σε μία σχολή που μου αρέσει το αντικείμενο και παράλληλα έχει προοπτικές” επεσήμανε τονίζοντας ότι ανυπομονεί για να δει τη νέα φοιτητική ζωή.

Πολύ ικανοποιημένος για την εισαγωγή του στην Ιατρική Θεσσαλονίκης με 18.900 μόρια εμφανίστηκε ο Κανέλλος Σκουρτσίδης από το ίδιο σχολείο δηλώνοντας ότι όλο αυτό αποτελεί ανταμοιβή των κόπων του και πλέον κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον.

Με τα 19.000 μόρια η Δέσποινα - Μαρία Χειλά από το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας εξασφάλισε την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, που αν και ήταν η 2η επιλογή της, την έκανε χαρούμενη, δηλώνοντας ευχαριστημένη που εισάγεται εκεί που θέλει.

Αντίστοιχα και ο αδερφός της Βασίλης Χειλάς, που με 18.180 μόρια θα είναι πλέον φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών. Δήλωσε διπλά χαρούμενος τόσο για την επιτυχία του να περάσει σε σχολή της επιλογής του, αλλά και για το γεγονός ότι για τα επόμενα χρόνια θα ζήσει στην Πάτρα, “μία ωραία πόλη για φοιτητές”.

Στη Νομική Θεσσαλονίκης θα φοιτήσει η Εβίτα Πετρίδου από το ίδιο σχολείο, καθώς τα 18.825 μόρια που εξασφάλισε της έδωσαν τη δυνατότητα να πετύχει τον στόχο της “Περιμένω να δω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, να ζήσω μόνη σε νέο περιβάλλον και να γνωρίσω νέα άτομα” επεσήμανε.

Ευχαριστημένη και ικανοποιημένη και η Γεωργία Κουκή, που πλέον θα είναι φοιτήτρια του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. “Τα συναισθήματά μου είναι ανακούφιση για την επιτυχία μου και προσμονή για όσα έρχονται”.

Πολύ χαρούμενος και συγκινημένος για την επιτυχία του να εισαχθεί στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ο Βασίλης Δάλλας από το 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας. “Όλοι οι κόποι μου απέδωσαν και για αυτό χαίρομαι πάτα πολύ” τόνισε, ενώ μιλώντας για τη μετάβαση από τη μαθητική στη φοιτητική ζωή δήλωσε αγχωμένος, αλλά παράλληλα πολύ χαρούμενος. “Εχω αγωνία για να δω τη νέα πραγματικότητα με τους συμφοιτητές μου”.

Στην 4η θέση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Μάχιμοι) βρίσκεται η Σταυρούλα Σεϊντή από το ίδιο σχολείο, η οποία ανέφερε: “Περίμενα ότι θα μπω στη σχολή γιατί είχα μεγάλη διαφορά από την περυσινή βάση, αλλά δεν περίμενα να πετύχω αυτή τη σειρά. Εκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα για το οποίο αισθάνεται προσμονή.

Φοιτήτρια στη Νομική Σχολή της Αθήνας θα είναι πλέον η Μαρία - Μαργαρίτα Τσίτουρα από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας που με 18.700 μόρια είδε τις προσπάθειες που έκανε να δικαιώνονται. “Είμαι ικανοποιημένη και χαρούμενη που πέρασα στη σχολή της πρώτης επιλογής μου, αλλά και αισιόδοξη για το μέλλον” δήλωσε συμπληρώνοντας ότι αρχίζει ένα νέο επεισόδιο στη ζωή της, αφού για πρώτη φορά θα είναι μακριά από την οικογένειά της. “Ελπίζω ότι θα τα καταφέρω πατά τις δυσκολίες” κατέληξε.

Τα 19.175 μόρια που συμπλήρωσε ο Γιώργος Λαγωνικάκος από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, του έδωσαν το εισιτήριο για την πρώτη του επιλογή, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, αλλά έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Ενθουσιασμένος από τη μία για την επιτυχία, αλλά και επιφυλακτικός για τις νέες προκλήσεις που έρχονται”.

Από το ΓΕΛ Αρφαρών στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας η Μαρία Κοντοπούλου με 18.525 μόρια. “Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη γιατί ήταν η πρώτη μου επιλογή και το περίμενα. Ανοίγεται νέος δρόμος μπροστά μου και αυτό με κάνει ενθουσιασμένη”.

Τα 18.535 μόρια ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν στον Δημήτρη Γκρίτζαλη από το ΓΕΛ Δωρίου την εισαγωγή του στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. “Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Υπάρχει ενθουσιασμός γιατί αυτή ήταν η πρώτη επιλογή μου” ανέφερε, ενώ σχολιάζοντας το πέρασμα στη φοιτητική ζωή έκανε λόγο για “μεγάλη αλλαγή, καθώς υπάρχουν σημάδια αυτονομίας, ξεκινάει η ενήλικη ζωή. Δεν με φοβίζει κάτι και για αυτό είμαι ενθουσιασμένος”.

Από το ΓΕΛ Μεθώνης με 18.160 μόρια η Αννα Τομαρά εξασφάλισε μία θέση στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. “Το περίμενα, αν και έχασα τη Νομική Αθήνας μόλις για 76 μόρια, παρόλα αυτά είμαι χαρούμενη” ανέφερε μιλώντας στην “Ε”, ενώ για τη νέα ζωή δήλωση από τη μία αγχωμένη, αλλά από την άλλη με ανυπομονησία.

ΓΕΛ Γαργαλιάνων

Η Μαρία - Όλγα Γιαννάκη, πρώτη στην Τριφυλία με 19.280 μόρια, επισήμανε: «Διάλεξα την Οδοντιατρική Αθήνας και είμαι χαρούμενη που πέρασα στην πρώτη επιλογή μου. Επέλεξα τη σχολή αφού ζύγισα τα πράγματα, καθώς είναι κάτι που μου αρέσει και από την άλλη είναι οι προοπτικές που σου προσφέρει για το μέλλον επαγγελματικά. Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη, γιατί μου έχει φύγει όλο το άγχος αφού τέλειωσε όλη αυτή η διαδικασία. Για το μέλλον υπάρχουν πολλές προσδοκίες και ξεκινά κάτι καινούργιο που και αυτό θα έλεγα έχει άγχος».

ΓΕΛ Κυπαρισσίας

Διονυσία - Δέσποινα Μελά: «Πέρασα στη Νομική Αθηνών. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν αυτό που ήθελα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου στάθηκαν σ’ αυτόν τον αγώνα που έδωσα φέτος με τις πανελλήνιες και τώρα ξεκινάει μια καινούργια ζωή και μια νέα πόρτα άνοιξε για μένα. Απ’ όταν ήμουν μικρή μου άρεσε, ήθελα να γίνω ή δικηγόρος ή δικαστής, οπότε θ’ ακολουθήσω κάτι από αυτά. Φαντάζομαι ότι θα ’χω πολλές ευκαιρίες, θ’ ανοίξουν πολλές νέες πόρτες και θα βρω αυτό που επιθυμώ να κάνω στο μέλλον!».

Δήμητρα Μπαμπαρούτση: «Πέρασα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη. Είμαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία μου και σαν σχολή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Επέλεξα τη σχολή, καθώς μου άρεσε πολύ λόγω των προοπτικών που δίνει, καθώς ασχολείται με την τεχνολογία. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή σχολή. Είμαι ενθουσιασμένη, είναι μια νέα αρχή και θα δούμε τη συνέχεια».

Σωκράτης Γκόγκας: «Πέρασα Μηχανολόγος Αεροναυπηγός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς ήταν η πρώτη επιλογή μου. Επέλεξα τη συγκεκριμένη σχολή γιατί μου αρέσει και δίνει πολλές διεξόδους, έχεις πολλούς τομείς που μπορείς να διαλέξεις στη συνέχεια και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με μηχανήματα και κατασκευές και θα έχει ενδιαφέρον. Από εδώ και πέρα σίγουρα η φοιτητική ζωή θα είναι πολύ ωραία, θα έχει διάβασμα, αλλά θα είναι πιο χαλαρά από ό,τι μέχρι τώρα».

Σταυρούλα Παρασκευοπούλου: «Πέρασα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Πάτρα, που ήταν η πρώτη μου επιλογή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξη που έλαβα, το σχολείο μου για τη συμπαράσταση και κατανόηση και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φροντιστές μου γιατί συνέβαλαν στην επιτυχία μου. Ελπίζω να μου αρέσει η σχολή και να έχω καλή φοίτηση».

ΓΕΛ Φιλιατρών

Ιωάννης Ντούνος: «Πέρασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Είναι κάτι που το περίμενα με τη βαθμολογία που είχα συγκεντρώσει, ήμουν σίγουρος ότι θα έμπαινα σε αυτή τη σχολή. Είμαι χαρούμενος για αυτό. Επέλεξα αυτή τη σχολή γιατί εκεί βρίσκεται το μέλλον, στην τεχνολογία και τους αυτοματισμούς, ενώ έχει και μαθήματα που με ενδιαφέρουν, όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική. Σίγουρα ακολουθεί μια περίοδος με αρκετό διάβασμα αλλά θα είναι και μια νέα αρχή».

ΕΠΑΛ Κυπαρρισίας

Ελισάβετ Πάσουλα: «Πέρασα στη Σχολή Βιοτεχνολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που ήταν και η πρώτη επιλογή που είχα δηλώσει και αισθάνομαι ωραία για αυτό όπως και για τα μόρια που συγκέντρωσα. Όμως ήθελα Ιατρική κι έτσι τώρα σκέφτομαι να πάω σε κάποια ιατρική σχολή στο εξωτερικό, θα δω τι θα κάνω».

Δήμητρα Μπινίσκου: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη, καθώς πέρασα στον τομέα που ήθελα, Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρώην ΑΣΟΕΕ. Από εδώ και στο εξής εύχομαι να πετυχαίνω τους στόχους μου και να φτάσω εκεί που θέλω».


 

Επιμέλεια: Δημήτρης Πλεμμένος, Κώστας Μπούρας