Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 10:47

"Εγκλημα" η χωροθέτηση για σκουπίδια στην Καλλιρρόη

Μεγάλο έγκλημα χαρακτηρίζει ο Σύλλογος των Απανταχού Κωνσταντιναίων "Ο Αγιος Κωνσταντίνος", τη χωροθέτηση της Καλλιρρόης για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Και καλεί όλο τον κόσμο του Δήμου Οιχαλίας στο πόδι, να ξεσηκωθεί και να αντιδράσει, "για να μην γίνει το έγκλημα στην περιοχή μας". Καλεί σε ξεσηκωμό: "Για να μη γίνει σκουπιδότοπος η Καλλιρρόη και γενικά όλη η περιοχή μας. Για να διατηρήσουμε καθαρό τον αέρα και το νερό μας. Για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας. Για να μην καταστραφούν η υγεία μας, η περιουσία μας και η ζωή μας". 

Σημειώνει ότι «τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη ή όπου αλλού στην Ανω Μεσσηνία δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι ένα μεγάλο έγκλημα: Για την υγεία μας, το περιβάλλον, τις καλλιέργειές μας, τα νερά μας, την αρχαιολογική αξία της περιοχής μας, τη νεότερη ιστορία μας, την καταπράσινη φύση μας και το σαθρό έδαφός μας».

Ο Σύλλογος των Απανταχού Κωνσταντιναίων "Ο Αγιος Κωνσταντίνος" επισημαίνει πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει να μας φέρει τα σκουπίδια όλης της Μεσσηνίας καθώς και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, στην Καλλιρρόη (300 μέτρα έξω από το χωριό). Θέλουν η Περιφέρεια και η εταιρεία ΤΕΡΝΑ να κάνουν εργοστάσιο, κέντρο καύσης και χωματερή (XYTY) για το 35% των σκουπιδιών. Θέλουν να κάνουν την περιοχή μας ένα απέραντο νεκροταφείο».