Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 11:50

Ποίηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας

Δύο ποιήτριες που έχουν δημιουργήσει τις δικές τους προσωπικές συλλογές υποδέχτηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας.

Πρόκειται για την Παναγιώτα Αντωνακοπούλου και την Κορνηλία Καδόγλου που με χαρά δέχτηκαν την πρόσκληση του Σχολείου να μιλήσουν για την ποίηση, στο πλαίσιο υλοποίησης μιας σειράς από συναντήσεις ποίησης καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, όπου θα περιλαμβάνουν δράσεις και δραστηριότητες σχετικές με την ποίηση με τη συμμετοχή των εκπαιδευομένων, μέσα από ένα εργαστήρι ποίησης.

«Σκοπός μας είναι να έρθουν οι εκπαιδευόμενοι πιο κοντά με την ποίηση, να αποβάλλουν το φόβο και την αποστροφή για αυτή, να αποτελέσει το σχολείο σημείο αναφοράς και έμπνευσης στην ποίηση, να γνωρίσουν τις ποιήτριες και να έρθουν πιο κοντά, και τέλος να μπορέσουν γραπτώς να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τα βιώματά τους. Επιπρόσθετα, θελήσαμε να τους δώσουμε κίνητρα και ερεθίσματα ώστε να εμπλακούν με την ποίηση. Οι προσκεκλημένες μας μίλησαν για την ποίηση, για το τι είναι η ποίηση, για ποίηση και ψυχολογία, για ποίηση και επιστήμη και στο τέλος υπήρξε δραστηριότητα που συνδύαζε την ζωγραφική με την ποίηση, στην οποία συμμετείχαν ενθουσιασμένοι οι εκπαιδευόμενοι. Αποφασίστηκε να διαιρεθούν οι εκπαιδευόμενοι σε 3 ομάδες, όπου σε επόμενες συναντήσεις θα δημιουργήσουν ένα ανθολόγιο ποίησης, ένα παραμύθι και ένα τραγούδι» τονίζεται. Η φωτογραφία είναι της Σούλας Φράγκου.