Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 22:32

ΔΑΠ ΤΕΙ Πελοποννήσου: "Το σημερινό Πολυτεχνείο, δε βρίσκεται Τοσίτσα & Πατησίων"

 

Ανακοίνωση για τον σημερινό εορτασμό για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εξέδωσε η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΤΕΙ Πελοποννήσου, μέλη της οποίας σήμερα το μεσημέρι κατέθεσαν στεφάνι στο νέο άγαλμα της Ελευθερίας στην Καλαμάτα.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Αν σήμερα επιχειρήσει κανείς να δει την εξέγερση του Πολυτεχνείου μακριά από φορτίσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις, ίσως μπορέσει να φτάσει στην ουσία του. Θα καταφέρει να δει το αληθινό του μήνυμα και να καταλάβει τι ήταν αυτό που έφερε τόσες χιλιάδες κόσμου στην Πατησίων. Σίγουρα πολλοί θα πουν για τον αυταρχισμό της Χούντας ή για μία ηλιαχτίδα ανατροπής του καθεστώτος που φάνηκε στον ορίζοντα. Στην πραγματικότητα όμως, η ελληνική ψυχή ήταν αυτή που οδήγησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους. Αυτή η ψυχή που δεν αντέχει ζυγό και δε βολεύεται με τίποτα λιγότερο από την Ελευθερία. Η ψυχή που δε γνωρίζει χρώματα ή ιδεολογίες. Το Πολυτεχνείο λοιπόν, δεν ήταν ταξικό. Ήταν βαθιά φιλελεύθερο και στηρίζονταν στην επιθυμία για επιστροφή στην Δημοκρατία.

Σήμερα, 40 χρόνια μετά, οι Έλληνες έχουμε μέσα μας ένα “παρόμοιο” ζυγό. Σήμερα το τανκ της μιζέριας, έχει μπει στην ψυχή μας, διαλύοντας κάθε αντίσταση της λογικής. Ζήσαμε τα χρόνια της ευμάρειας και σήμερα πληρώνουμε ένα λογαριασμό που δε μας ανήκει. Κάναμε όνειρα για μια καλύτερη ζωή, αλλά δυστυχώς αυτά χάθηκαν πάνω στα απόνερα μιας Ελλάδας που ζούσε από δανεικά και είχε στη θέση του οδηγού “αυτούς” που το 73’ πάλευαν για την Ελευθερία. Μπορεί η δική μας γενιά να μην έχει ακούσει ερπύστριες στους δρόμους, όμως έχει ακούσει δεκάδες φορές το «λεφτά υπάρχουν» ή το «βρες μια δουλειά στο Δημόσιο να σωθείς».

Το πολυτεχνείο σήμερα γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα, έτσι και σήμερα στην Καλαμάτα, εις μνήμην των αγωνιστών του πολυτεχνείου, η Δ.ΑΠ. – Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου δια του γραμματέα της, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, κατέθεσε στεφάνι στις 12:00 π. μ. στο άγαλμα της Ελευθερίας παρουσίας σπουδαστών καθώς και του ΟΝΝΕΔιτη και Μέλλους Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη. Το σημερινό Πολυτεχνείο λοιπόν, δε βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα & Πατησίων. Βρίσκεται στο μυαλό του κάθε νέου ανθρώπου που θέλει να απαλλαγεί από την απαισιοδοξία και απόδειξη μας ήταν η κίνηση αυτή. Μία κίνηση που γίνεται για πρώτη φόρα και πιστεύουμε πως αυτό που έχουμε ανάγκη με απλά λόγια, είναι μία εξέγερση στα μυαλά μας, κόβοντας οριστικά τους θεσμούς με μια νοοτροπία που σάπισε".

Δ.Α.Π – Ν.Δ.Φ.Κ Τ.Ε.Ι Πελοποννήσου