Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 08:11

Σλοβάκοι μαθητές και καθηγητές στο 2ο Λύκειο Καλαμάτας

 

Σλοβάκοι μαθητές και καθηγητές, φιλοξενούμενοι του 2ου Λυκείου Καλαμάτας μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, διερεύνησαν και εντόπισαν προβλήματα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, έφτιαξαν infographics και ψηφιακές παρουσιάσεις, και αναζήτησαν τρόπους επίλυσης τούς οποίους παρουσίασαν στον αντιδήμαρχο Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθελοντισμού Αναστάση Σκοπετέα.

Οι 8 μαθητές από Λύκειο της Μπρατισλάβας μαζί με τους 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, επισκέφτηκαν την Καλαμάτα το διάστημα από 19 μέχρι και την περασμένη Παρασκευή 24 του μήνα, στο πλαίσιο συνεργασίας του σχολείου τους με το 2ο Λύκειο Καλαμάτας πάνω σε πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη».

Οι μαθητές από την Σλοβακία φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του ελληνικού σχολείου, με τους οποίους συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον.

Επίσης, παρακολούθησαν τις εργασίες σε ελαιοτριβείο της περιοχής, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και εξερεύνησαν την πόλη, ανακαλύπτοντας στοιχεία της ιστορίας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ διδάχτηκαν και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Ακόμη, καθάρισαν μέρος της Παραλίας της Καλαμάτας, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, ώστε να ενδιαφερθούν και οι ίδιοι για την πόλη τους. Παράλληλα, δοκίμασαν την τοπική κουζίνα και γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία, εκφράζοντας την επιθυμία να έρθουν ξανά με την πρώτη ευκαιρία για να συναντήσουν «τους Έλληνες φίλους τους».

Τα δύο σχολεία θα συνεχίσουν τη συνεργασία και τους επόμενους μήνες, καθώς οι Έλληνες μαθητές από το 2ο Λύκειο Καλαμάτας, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, θα φιλοξενηθούν με τη σειρά τους στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας τους ερχόμενους μήνες.

Ν.Κ.