Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 13:30

Δραστηριότητες των Αρκάδων ορειβατών

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων συνεχίζει και αυτό το Σαββατοκύριακο τις δράσεις του...

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα νέα εντευκτήρια του συλλόγου (Β. Δεκάζου 9 - 11) με το επίκαιρο θέμα: «Η προστασία του δασικού πλούτου μας και η νέα απόπειρα αναθεώρησης του άρθρου 24 του συντάγματος», με ομιλητή τον δικηγόρο Αθηνών ε.τ. και στέλεχος του οικολογικού κινήματος, Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα γίνει εξόρμηση στο όρος Σκίαθις (1.777 μέτρα) και στο όρος Καρούμπαλο (1.808 μέτρα). Πρόκειται για εξαιρετικά ορεινά συγκροτήματα στα σύνορα της Αρκαδίας και Αργολίδας, πάνω από το χωριό Κανδήλα.
Θα γίνουν δύο πορείες:
Η πρώτη, θα ξεκινήσει από το Διάσελο της Κανδήλας (1.200 μέτρα), θα ανέβει ώς την κορυφή του Σκίαθι (1.777 μέτρα) και περνώντας από το Διάσελο της Αλέας θα καταλήξει στην Κανδήλα, μέσα από θαυμάσια ελατοδάση και πευκοδάση. Διάρκεια πορείας: 4 ώρες. Κατηγορία: Α++
Η δεύτερη πορεία θα ακολουθήσει κοινή διαδρομή ώς το Διάσελο της Αλέας και στη συνέχεια θα γίνει ανάβαση στην κορυφή Καρούμπαλο (1.808 μέτρα), με τελικό προορισμό το χωριό Κανδήλα (750 μέτρα). Ωρες: 7 Κατηγορία: Β+
Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 8 το πρωί.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου και Υψηλάντου, στην Τρίπολη, στο τηλ. 27 10 234980, στην ηλεκτρονική διεύθυνση saoo@otenet.gr και στην ιστοσελίδα www.saoo.gr.