Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 07:50

Δυτική Παραλία Καλαμάτας: Η θάλασσα μπήκε στα... χωράφια

Η θάλασσα σκέπασε το δρόμο και χωράφια στη Δυτική Παραλία τις προηγούμενες ημέρες. Η άμμος μέσα στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κοντά στις εγκαταστάσεις καυσίμων αλλά και στο δρόμο στην ευθεία της πίστας καρτ, φανερώνει την αγριότητα με την οποία τα κύματα χτύπησαν τη Δυτική Παραλία.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει όμως και στο τμήμα αμέσως μετά το έργο προστασίας στον Κορδία, όπου η θάλασσα μπήκε στα χωράφια και προκάλεσε ζημιές, καθώς και στο τμήμα ανατολικά των εκβολών του Παμίσου, όπου τα κύματα έσπασαν το πρόχωμα.

Τα μανιασμένα κύματα κατέστρεψαν και πιο ανατολικά το πρόχωμα που προστατεύει χωράφια στην περιοχή. Το νερό κάλυψε τη γη, και όταν υποχώρησε τα κτήματα έγιναν... αμμουδιά.

Στην ευθεία στην πίστα καρτ, η θάλασσα διάβρωσε ακόμα περισσότερο το δρόμο, ενώ ακτογραμμή και οδόστρωμα έγιναν... ένα κάτω από την άμμο που έβγαλαν τα κύματα. Χθες μάλιστα γκρέιντερ του Δήμου Καλαμάτας καθάριζε την άμμο - όμως ούτε αυτή τη φορά έγινε καμιά εργασία για την ασφάλεια του οδοστρώματος στο σημείο που έχει διαβρωθεί και η άσφαλτος είναι κούφια. 

Μια προσπάθεια για να βελτιωθεί προσωρινά η κατάσταση έγινε και προς τις εκβολές του Παμίσου, όπου ο χωματόδρομος έχει χαθεί κάτω από την άμμο που έβγαλε η θάλασσα. 

Οσον αφορά τον Κορδία, τα μεγάλα προβλήματα ξεκινούν αμέσως μετά το έργο προστασίας του οικισμού: Η θάλασσα βγαίνει μέχρι το δρόμο αμέσως μετά τον οικισμό και τρώει τα αναχώματα που υπάρχουν στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

 

Κ.Δ.