Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 09:00

Εκδήλωση στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Ξενάγηση σε εναλλακτικά επαγγελματικά μονοπάτια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το webinar επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο «Εναλλακτικές καριέρες στην εποχή του ΑΙ και του ΙΤ» που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Η συμμετοχή ήταν θετική, δείχνοντας ότι το θέμα απασχολεί πολλούς, καθώς οι αναφορές του άγγιξαν τις αγωνίες και τις προκλήσεις της εποχής μας.
Έξι εξαιρετικοί ομιλητές παρουσίασαν έξι διαφορετικές καριέρες και μας ξενάγησαν σε εναλλακτικά επαγγελματικά μονοπάτια. Σε κάθε τομέα, ανέδειξαν την ανάγκη της ψηφιακής μας ετοιμότητας και αντιμετώπισαν τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Ο κ. Ανδρέας Ζέρβας, Μηχανικός Λογισμικού, μίλησε για τα Πληροφοριακά συστήματα και προτρέπει τους νέους να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό και τους υπολογιστές, ενώ ο κ. Βασίλης Γεωργόπουλος, Ηθικός Χάκερ, εξέτασε τον τομέα του χάκινγκ και τη σημασία της ηθικής στον επαγγελματικό χώρο. Ακολούθησε η κ. Ιωάννα Ζαφειρίου, συνεργάτιδα της κ. Μίνας Ζούλοβιτς, η οποία ανέδειξε το Δίκαιο του Διαδικτύου, ενώ ο κ. Δημήτρης Τσάλλος, Ερευνητής Διδάκτωρ στην Εξατομικευμένη Ιατρική, ανέλυσε τη σημασία της βιοπληροφορικής στην ιατρική. Η κ. Βιολέττα Μουστακαλή, Σύμβουλος Σπουδών, επεσήμανε την αξία του βιογραφικού και της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, ενώ ο Στέφανος Τύρος παρουσίασε την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στις διάφορες επαγγελματικές πρακτικές. Η συζήτηση συντονίστηκε από την κ. Σταυρούλα Κόκκαλη, προσφέροντας ευστοχείς παρεμβάσεις και τοποθετήσεις.
Επιπλέον, παρουσίασε τη δουλειά που γίνεται στο γραφείο συμβουλευτικής των Εκπαιδευτηρίων και το πρόγραμμα της τριήμερης εργασιακής εμπειρίας που υλοποιείται ως βασικό εργαλείο συμβουλευτικής στο σχολείο.
Οι μαθητές μέσω του επαγγελματικού προσανατολισμού έχουν την ευκαιρία να κάνουν αυτομαποιημένα τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων και προσωπικότητας, σεμινάρια διαχείρισης χρόνου και άγχους, πρόσβαση σε όλο το σύστημα πληροφόρησης σχετικά με τις σχολές και τα επιστημονικά πεδία καθώς και προσωπικές συναντήσεις με την κ. Κόκκαλη. Επίσης, το πρόγραμμα της τριήμερης επαγγελματικής εμπειρίας που υλοποιείται στο Σχολείο μας από το 2008, κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τους μαθητές όσο και από τους συνεργαζόμενους φορείς καθώς τα μηνύματα    που λαμβάνουμε κάθε χρόνο ως ανατροφοδότηση με τη λήξη του προγράμματος είναι ενθαρρυντικά για τη συνέχισή του. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, οι μαθητές μας μπορούν να δουν τη φύση και τις απαιτήσεις της δουλειάς που επιθυμούν, τις συνθήκες εργασίας, τις κοινωνικές και τεχνικές δεξιότητες που χρειάζονται, τις εναλλακτικές επιλογές, τις εξελίξεις του κλάδου με όσο πιο βιωματικό και διαδραστικό τρόπο γίνεται.
Η επιτυχία της εκδήλωσης σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο προώθησης ήταν άρτια και αυτό αποκλειστικά οφείλεται στον κ. Βασίλη Κωστή, Information Systems Consultant του σχολείου και στην κ. Χριστίνα Λυκισιώτη υπεύθυνη Social Media και Marketing των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μπείτε στο παρακάτω link https://bougas-school.gr/epaggelmatikos/#1709552578154-1a54ad2e-01d1.