Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 09:30

"Open day" στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

"Open day" θα διοργανωθεί σήμερα Κυριακή 21/4 στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας "Μαρία Κάλλας", από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ..

Πρόκειται για μια ανοιχτή μέρα γνωριμίας του σχολείου και των δράσεών του, η οποία θα περιλαμβάνει ξενάγηση για όσους μαθητές ενδιαφέρονται να κάνουν την εγγραφή τους σε αυτό.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την περασμένη Πέμπτη, ο διευθυντής του σχολείου Θωμάς Παλάντζας ανέφερε πως το Μουσικό Σχολείο θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους μαθητές των δημοτικών της πόλης και τους γονείς τους, παίρνοντας μια γεύση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του. «Το σχολείο μας είναι ένας χώρος πολιτισμού, τέχνης και μάθησης, καταφέρνοντας να φέρνει σε απόλυτη αρμονία την Μουσική και τη Γενική Παιδεία» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως έχει χαρακτηριστεί ως ένα κύτταρο πολιτισμού και εκπαίδευσης της περιοχής. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι υποδιευθυντές του σχολείου, παραθέτοντας χρήσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.

Ο καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας Σπύρος Σπύρης υπογράμμισε πως οι μαθητές διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, έχοντας σημειώσει κατά καιρούς μεγάλες επιτυχίες. Ο ίδιος, επισήμανε πως πολλά παιδιά συνεχίζουν από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, όχι γιατί τους ενδιαφέρει να γίνουν απαραίτητα μουσικοί, αλλά για να πετύχουν σε άλλες σχολές, όπως έχει γίνει στο παρελθόν στην Αρχιτεκτονική, στην Ιατρική, στο Μαθηματικό κ.α. «Παράλληλα, οι μαθητές συμμετέχουν σε διαγωνισμούς φυσικής, μαθηματικών, ρητορικής και ποίησης, από τους οποίους έχουν προκύψει πολλές πρωτιές» πρόσθεσε, λέγοντας πως το σχολείο παίρνει ακόμα μέρος σε προγράμματα Erasmus και Ευρωπαϊκά συνέδρια.

Από την πλευρά του, ο Θεολόγος - Μουσικός Διονύσης Κοτταρίδης σημείωσε πως οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου έχουν ετοιμάσει για την Κυριακή μια όμορφη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου, ενώ οι καθηγητές θα δώσουν πληροφορίες για το πως συνδυάζονται τα μαθήματα Γενικής και Μουσικής Παιδείας. Ακόμα, πληροφόρησε πως από την 1η έως τις 31 Μαΐου θα διαρκέσουν οι αιτήσεις εγγραφών για την Α’ Γυμνασίου, μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου (lyk-mous-kalam.mes.sch.gr). Ως προς τη διαδικασία των εξετάσεων, διευκρίνισε πως τα τεστ δεξιότητας είναι απλά μουσικά τεστ, για τα οποία οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν μια μικρή προετοιμασία, παίρνοντας στη συνέχεια μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου. Στο πλαίσιο των δράσεων, ο κ. Κοτταρίδης ενημέρωσε πως έχει ξεκινήσει η λειτουργία μια Μουσικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης. Με αφορμή έτσι δύο συναυλίες που έχουν προγραμματίσει τα μουσικά σύνολα του σχολείου στις 24 και 25 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μ.Σ.Κ, μπορούν όσοι επιθυμούν να δωρίσουν παλιά βιβλία μουσικής που δεν χρειάζονται και είναι πρωτότυπα, εμπλουτίζοντάς τη.

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Ελένη Καλογερέα πρόσθεσε πως οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου δεν μαθαίνουν μόνο μουσική αλλά και μουσική, δίχως να στερούνται κάτι από τα άλλα σχολεία σε γνώσεις και δράσεις. Η ίδια, δήλωσε πως οι μαθητές του Μ.Σ.Κ. έχουν το προνόμιο να βρίσκονται στο ίδιο σχολείο για έξι χρόνια, παίρνοντας μέρος από την πρώτη μέρα σε μουσικά σύνολα μαθητών διαφόρων τάξεων, προκύπτοντας μια οικογένεια στο τέλος της εκπαιδευτικής μέρας που τρώει στο ίδιο τραπέζι.