Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:10

Από ΤΕΜΕΣ και έναν ακόμα επιχειρηματικό όμιλο: Οι πρώτες κινήσεις για ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Μεσσηνία

 

Η «πρότασης της ΤΕΜΕΣ  Α.Ε. για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα», που θα συζητηθεί μεθαύριο στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ανοίγει και τυπικά το διάλογο για το νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεσσηνία μετά την ψήφιση του νόμου Πιερρακάκη που επιτρέπει ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων σε συνεργασία με ξένα ιδρύματα.

Δεν είναι όμως μόνο η πρόταση ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στο τραπέζι του διαλόγου. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μεγάλος ελληνικός όμιλος επιχειρήσεων αναζητά οικόπεδο στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος για ανέγερση κτηρίου που θα στεγάσει πανεπιστημιακές. Επίσης στο παρελθόν έχει δει το φως της δημοσιότητας επενδυτική πρόταση του διεθνούς φήμης Cornell University για ίδρυση σχολής στην Καλαμάτας. Κανένας φυσικά δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν για τις σχολές αυτές θα υπάρξει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ή άλλο ελληνικό Ανώτατο Τριτοβάθμιο Ίδρυμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μόνο για την πρόταση της ΤΕΜΕΣ  Α.Ε. τη οποία θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας  ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαυεσταθίου,

Θ.Λ.

(Φωτογραφία αρχείου)