Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 18:24

Καταγγελία Μπεχράκη: "Απαράδεκτη η κατάσταση στο 6ο Γενικό Λύκειο"

Αδιαφορία καταλογίζει στη δημοτική αρχή Καλαμάτας ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», για την απαράδεκτη, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας - το 6ο Γενικό Λύκειο ειδικότερα.

 

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Στ. Μπεχράκης κάνει λόγο για «εικόνα χρόνιας εγκατάλειψης» του σχολείου, σημειώνοντας:

«Μετά από τελευταία βροχή, τμήματα του υπογείου ήταν πλημμυρισμένα. Στους διαδρόμους, οι οροφές έσταζαν σε πάρα πολλά σημεία. Ο σκελετός του κτηρίου, σε πολλά σημεία, είναι γυμνός και φαίνεται ο οπλισμός. Από τα φρεάτια απουσιάζουν τα καπάκια. Τμήματα της περίφραξης έχουν αφαιρεθεί. Η δυτική πλευρά χρησιμοποιείται ως χώρος υπαίθριου αποχωρητηρίου από Ρομά. Το σχολικό συγκρότημα δεν φυλάσσεται συστηματικά και παρουσιάζονται μικροκλοπές υλικών».

Ανάλογη εικόνα δίνει ο δημοτικός σύμβουλος -στην ίδια ανακοίνωση- και για το κλειστό Γυμναστήριο του πρώην Πολυκλαδικού, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «βρίσκεται σε σημαντική εγκατάλειψη και είναι αφημένο στη τύχη του. Η οροφή στάζει. Οι τοίχοι, από την υπερβολική υγρασία, έχουν υποστεί διάβρωση. Τα αποδυτήρια, οι κοινόχρηστοι χώροι, στην οροφή τους, αλλά και στους τοίχους των προηγούμενων χώρων τρέχουν νερά. Σοβαρό πρόβλημα είναι οι πίνακες ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι στην υγρασία, βρίσκονται μέσα σε φουσκωμένους από την υγρασία σοβάδες. Μέσα από τα ανοιχτά κουτιά που περνάνε τα ηλεκτρικά καλώδια στάζει νερό και έχουν τα καλώδια το χρώμα της μούχλας. Η σάλα έχει νερά. Το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή, οφείλεται καθαρά σε τύχη».

 

Καταλήγοντας, ο Στ. Μπεχράκης «καλεί τώρα την δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της» και καλεί την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, την τοπική ΕΛΜΕ , τα αθλητικά σωματεία και ενώσεις της πόλης, «να διεκδικήσουμε από κοινού να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι συντήρησης».