Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 12:45

Ελλείψεις στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων

Επιστολή προς το Δήμο Καλαμάτας και τον ΟΣΚ με αφορμή τις ελλείψεις που σημειώνονται στο νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, ένα χρόνο μετά την παράδοσή του, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου:

"Κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του Σχολείου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις παρακάτω ελλείψεις/δυσλειτουργίες του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας :

  1.  1.Τα πλακίδια με τα οποία έχουν στρωθεί οι διάδρομοι και οι χώροι του ισογείου εμφανίζουν αυξημένη ολισθηρότητα και ιδιαίτερα όταν είναι βρεγμένα. Η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος μέσω επίστρωσης με ειδικό υλικό δεν έχει αποδώσει, καθώς η ολισθηρότητα παραμένει και το υλικό αποκολλάται.  Έχουν ήδη σημειωθεί ατυχήματα και διατρέχουμε τον κίνδυνο σοβαρότερων ατυχημάτων. Σας επισυνάπτουμε και την σχετική ιατρική γνωμάτευση από το τελευταίο ατύχημα που συνέβη σε μαθητή.
  2.  2.Στις εξωτερικές βρύσες υπάρχουν οξείες γωνίες οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες για  όλους και ειδικά για τους μαθητές. Θα πρέπει άμεσα να ομαλοποιηθούν πριν συμβεί κανένα σοβαρό ατύχημα.
  3.  3.Δεν υπάρχει αίθουσα γυμναστικής με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό για την άθληση των μαθητών. Τις ημέρες με πολύ κρύο ή βροχή η γυμναστική γίνεται σε εξωτερικούς χώρους του σχολείου με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, λόγο των ακατάλληλων χώρων για το μάθημα αυτό. Υπενθυμίζουμε την υπερβολική ολισθηρότητα των δαπέδων όταν είναι βρεγμένα καθώς και τις επικίνδυνες γωνίες που υπάρχουν στους χώρους. 
  4.  4.Το πόσιμο νερό στις βρύσες έχει έντονη μυρωδιά πετρελαίου/λαδιού. Εκτιμούμε ότι έχει γίνει λάθος σύνδεση των σωληνώσεων ή ότι έχει τοποθετηθεί λάθος λέβητας/boiler για το ζεστό νερό χρήσης.
  5.  5.Η στεγανότητα του κτιρίου στην οροφή αλλά και στο υπόγειο είναι προβληματική σε ορισμένα σημεία. Θα πρέπει να αποκατασταθεί πριν υπάρξουν μη επανορθώσιμες βλάβες στο κτίριο.
  6.  6.Το σύστημα θέρμανσης καταναλώνει δυσανάλογα μεγάλες ποσότητες πετρελαίου. Απαιτείται  εξέτασή του και πιθανή ρύθμισή του (θερμοστάτες, αυτονομίες κλπ).
  7.  7.Το σύστημα πυρασφάλειας δίνει αρκετούς εσφαλμένους συναγερμούς. Όταν αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος λόγω της προσπάθειας των μαθητών να εκκενώσουν το κτίριο, ενώ όταν συμβαίνει τις βραδινές ώρες, δεν είναι δυνατή η έγκαιρη πρόσβαση, έλεγχος και απενεργοποίηση.  
  8.  8.Στα κλιμακοστάσια, στο χώρο μετά το Β’ όροφο και πριν την έξοδο προς την ταράτσα, υπάρχουν ελεύθεροι, μη επιβλεπόμενοι χώροι οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές για επικίνδυνες δραστηριότητες. Χρειάζεται αποκλεισμός αυτών των χώρων.
  9.  9.Οι κλειδαριές στις εσωτερικές πόρτες έχουν αρχίσει να καταστρέφονται, με αποτέλεσμα να έχουμε τα πρώτα επεισόδια αποκλεισμού και επέμβασης κλειδαρά. Επίσης, λόγω του μεγάλου αριθμού διαφορετικών κλειδιών, είναι ιδιαίτερα δύσκολη η διαχείρισή τους. Απαιτείται αλλαγή με κλειδαριές καλύτερης ποιότητας και επίσης η δυνατότητα ομαδοποίησης αιθουσών οι οποίες θα ανοίγουν με το ίδιο κλειδί.  
  10.  10.Στο σχολείο έχει εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό σύστημα, τα έσοδα του οποίου θα μπορούσαν να μειώσουν τα έξοδα για τις λειτουργικές ανάγκες του κτιρίου. Δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου (Δήμος) και ο διαχειριστής του (Σχολική Επιτροπή) δεν έχουν μεριμνήσει για τη σύνδεση του συστήματος με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Επειδή τα παραπάνω θέματα σχετίζονται άμεσα με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο και των χρηστών του γενικότερα, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για τη διόρθωση των προβλημάτων.

 Επειδή οι ευθύνες αποδίδονται όχι μόνο σε αυτούς που ενεργούν αλλά και σε αυτούς που δεν ενεργούν, σας καθιστούμε υπεύθυνους για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί στο σχολείο λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για όποια βοήθεια ή διευκρίνιση χρειαστείτε".

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας