Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 21:42

Γιατροί και δικηγόροι καταδικάζουν τη σφαγή στη Γάζα

Κραυγή διαμαρτυρίας για την αιματοχυσία στη Γάζα υψώνουν δικηγόροι και γιατροί της Μεσσήνιας. 

Συγκεκριμένα, τη συμπαράστασή τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Μεσσηνίας στους συναδέλφους τους από τη Γάζα, οι οποίοι μέσω ανοικτής επιστολής απευθύνουν έκκληση στους γιατρούς και τους υπόλοιπους επιστήμονες όλου του κόσμου, να  ενώσουν τις φωνές τους για να σταματήσει το πρωτοφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που συντελείται εκεί. 

Στην επιστολή-πρόσκληση 24 γιατρών και επιστημόνων για τη Γάζα, που βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, ζητείται από τους απανταχού συναδέλφους τους να μην παραμείνουν σιωπηλοί θεατές της σφαγής των αμάχων και να τη συνυπογράψουν για να σταματήσει το μακελλειό. 

Ο επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μεσσηνίας, καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, αναφέρει σχετικά: «Καταδικάζουμε ομόφωνα και κατηγορηματικά  την ένταση της βίας στην πολύπαθη λωρίδα της Γάζας και την συνεχή χωρίς όριο εγκληματική δράση των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Παλαιστίνης. Πιστεύουμε πως έφτασε η ώρα για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του άμαχου παλαιστινιακού λαού μέσω της εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, καθώς και μέσω της επιβολής κυρώσεων στο Ισραήλ για τις εγκληματικές του πράξεις. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά τους συνυπογράφοντας την επιστολή».

Επίσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας με ανακοίνωσή του «καταδικάζει την σφαγή που εκτελεί το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. Η σφαγή αυτή που ως επί το πλείστον γίνεται σε άμαχο πληθυσμό στα πλαίσια ενός διαρκούς πολέμου είναι ντροπή για το κράτος του Ισραήλ που δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή και την αξία αυτής. Είναι ντροπή για τον ΟΗΕ, τους Διεθνείς Οργανισμούς Ειρήνης που ενώ ο σκοπός ίδρυσης και λειτουργίας τους είναι η επίτευξη και διατήρηση της Ειρήνης παγκοσμίως, δυστυχώς αποδεικνύονται ανίκανοι να την επιβάλουν στον βωμό των οικονομικών, και πολιτικών συμφερόντων, και ενώ όλη η υφήλιος καθημερινά παρακολουθεί την σφαγή αμάχων πολιτών και παιδιών. Είναι ντροπή για τα μεγάλα κράτη που δεν καταδικάζουν και δεν σταματούν την σφαγή αυτή αλλά χαϊδευτικά προτρέπουν το Ισραήλ να σταματήσει να "δολοφονεί ανθρώπινες ζωές", ενώ θα έπρεπε να έχουν παρέμβει επίσημα, διπλωματικά, ενεργά και με επιβολή κυρώσεων που κάνουν όταν θίγονται τα δικά τους συμφέροντα».